Dünya’nın en kısa uçuşu kaç saniye sürüyor?

Dünyanın en kısa uluslararası uçuşunu 10 dakikalık süreyle Anguilla Airlines, Karayiplerde iki ada, St. Maarten ile Anguilla arasındaki gerçekleştiriyor.

16/09/2019 11:04
Dünya’nın en kısa uçuşu kaç saniye sürüyor?

Güntay Şimşek imzalı habere göre, Anguilla’nın Clayton J. Lloyd Uluslararası Havaalanı ile St. Maarten’in Princess Juliana Havaalanı’na arasında gerçekleşen bu uçuş uluslarası en kısa uçuş olarak biliniyor. Neredeyse yolcuların uçağa binmesiyle inmesi bir oluyor. Bazı zamanlarda uçağın biniş hazırlık süresi havada kaldığı süreden daha kısa olabiliyor. Bu kısa uçuşun sıklığı ise sezona ve yolcu yoğunluğuna göre değişiyor.

Bu uçuşun gerçekleştirildiği Princess Juliana Uluslararası Havaalanı, aynı zamanda dünyanın en güzel manzaralı iniş yapılan havalimanı unvanıyla biliniyor. Karayiplerin turkuaz sularına doğru yaklaşıp, sahilde güneşlenenlerin adeta elleriyle dokunacak mesafede üzerlerinden piste yaklaşan uçaklar, bu havalimanına teker koyuyor. Havalimanı ve ada bu yönüyle de çok meşhur.

En kısa düzenli uçuş 53 saniye

En kısa düzenli uçuş İskoçya’nın iki adası arasında gerçekleştiriliyor. Loganair’in icra ettiği uçuşlar yaklaşık 50 yıldır belli bir tarifeyle düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Ve şirket bu iki ada arasında adeta bir köprü vazifesi görüyor. Westray – Papa Westray, arasındaki mesafe 2,7 km ve uçuş süresi 53 saniye.

Genellikle bu uçuşu öğretmenler, yerel polis memurları, bankacılar ve okula giden çocuklar kullanılıyor. Sekiz kişilik Britten-Norman Islander uçağı ile icra edilen uçuşlar normalde 1 dakikadan fazla sürüyor, ancak ara sıra kuyruk rüzgarına bağlı olarak 53 saniyeye kadar düşebiliyor.

THY’nin en kısa uçuşu hangisi?

Bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yollarının (THY) en kısa uçuşunu yurtdışına yapıyor. Yaklaşık 1 saat, 230 km mesafesi bulunan Bulgaristan’ın Varna şehri küresel taşıyıcının en kısa rotası konumunda.

Bu rotayı iç hatlarda yine aynı uçuş süresi ve 267 km mesafeyle İstanbul-Kütahya hattı takip ediyor. Üçüncü sırayı ise yine yurtdışı uçuş noktası olan Romanya’nın Costanta şehri 1 saat 5 dakikalık süresi ve 344 km olan mesafesiyle takip ediyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.