Dünya havacılık devleri, İzmir'de toplanacak...

Savunma ve havacılık sektöründe son yıllarda önemli yatırımları çeken İzmir, havacılık sektörünün en önemli konferansına da ev sahipliği yapacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya havacılık devleri, İzmir'de toplanacak...

Ege Serbest Bölgesi A.Ş (ESBAŞ) ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından yürütülen Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı (GICC) çalışmasıyla ilgili Swiss Otel Grand Efes'de basın toplantısı düzenlendi. ESBAŞ Tanıtım ve Pazarlama Direktörü Ertuğrul Işıksoy, savunma ve havacılık konusundaki off-set yatırımları ve dolaylı ticaret konusunda iki yılda bir düzenlenen konferansa, sektörün en büyüklerinin katıldığını ifade etti.

 

Bu konferansı İzmir'e çekmenin havacılık sektöründe büyük hedefleri bulunan bir kent olarak büyük önem taşıdığını kaydeden Işıksoy, diğer adaylar Roma, Kopenhag, Prag ve Varşova'ya karşı verilen mücadele sonucunda 21-22 Mayıs 2012 tarihinde bu konferansı düzenleme hakkı aldıklarını ifade etti. Işıksoy, konferansın İzmir'deki Swiss Otel Grand Efes'te düzenlenmesi kararı alındığını da söyledi.

 

ABD merkezli Küresel Offset ve Dolaylı Ticaret Derneği, Avrupa merkezli Havacılık, Güvenlik Endüstrisi Derneği ve Alman Endüstriyel Offset Uygulamaları Derneği'nin oluşturduğu komite tarafından organize edilen konferansın yönetiminde, Boeing, Lockheed, General Electric, General Dynamics, United Teknologies, Sikorsy ve Bombardier gibi devlerin de bulunduğunu kaydeden Işıksoy, konferansta havacılık sektörünün geleceğinin şekillendiğini belirtti.

 

Küresel Offset ve Dolaylı Ticaret Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dov Hyman ise İzmir'in güçlü bir sanayi altyapısına sahip olduğunu, bu konferansın düzenlenmesi için başarılı bir çalışma yürütüldüğünü, komitenin bu çalışmadan etkilendiğini ifade etti. Hyman, İzmir'de düzenlenecek toplantıya, 30'un üzerinde ülkeden 200 firma ve kurumu temsilen 300 civarında katılımcının geleceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.