Dünya golfçüleri Türkiye’ye gelecek..

Türkiye’yi golf turizminde önemli bir adres haline getirmek isteyen Artev Gayrimenkul, Kuşadası’nda inşa ettiği 18 delikli Amerikan standartlarındaki 650 dönümlük sahanın yanına 2200 konut yapıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya golfçüleri Türkiye’ye gelecek..

30 yıldan beri Ege Bölgesi’nde yazlık inşa eden Artev  Gayrimenkul, bugüne kadar 40’tan fazla  konut projesine ek olarak gerçekleştirdiği Kuşadası İnternational Golf Resort ile dünya golfçülerini Türkiye’ye çekmek istiyor. Özyer Grup’a bağlı olarak bu zamana kadar inşa ettikleri 5  bine yakın konutun 3  binden fazlasını yabancılara sattıklarını dile getiren Satış ve Pazarlama Uzmanı Önder Dağ , Türkiye’de yabancılara yönelik en  fazla satışı gerçekleştiren şirket olduklarını dile getirdi. Mayıs 2011’de 780 konutunu teslim edecekleri Türkiye’nin ilk ev alınabilen 18 delikli  şampiyona sahasını inşa ettiklerini belirten Dağ, Türkiye’den yazlık alan yabancılar hakkında da detaylı bilgiler verdi.

 

Mayısta gelecekler...

Fethiye, Bodrum, Kuşadası, Göcek, Dalaman, Kalkan  ve Didim’de  yazlık konut inşa ettiklerinin altını çizen Dağ, “Şu an yaklaşık 900 civarında konutun inşası devam ediyor. Bunların 780’i Kuşadası İnternational Golf Resort’ta bulunuyor. Buradaki konutları Mayıs 2011’de sahiplerine teslim edeceğiz” diye konuştu.

Bu projede yatırımcılara ve golf sporuna gönül verenlere hitap ettiklerini açıklayan Dağ, şunları söyledi: “Kuşadası’nda golf oyun stratejisi açısından en iddialı projelerinden birini hayata geçiriyoruz. Burada inşa ettiğimiz 650 bin metrekarelik saha, Amerikan standartlarına  sahip. Uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabilecek şampiyona sahası niteliğindeki bu saha engebeli bir arazide yer alıyor. En  önemli  özelliği deniz seviyesinden 250 metre yüksek oluşu.

Ayrıca delikler arası yükseklik farkı 120 metrenin  üstünde olduğu için Türkiye’nin en zor sahası olacak. Buda  zor etapları seven uluslararası golf oyuncularının turnuvalarına ev sahipliği yapmamız anlamına geliyor.”

‘Golfçülerin uğrak yeri olacak’...

Sahanın yakınındaki evlerde kiralama oranının yüksek olacağını belirterek Kuşadası İnternational Golf Resort hakkında bilgi veren Dağ, projenin 2200 konuttan oluştuğunu söyleyerek, “İnşaata 2009’da başladık. Konutların 780 tanesi ve hemen yanındaki golf sahasının ilk 9 deliği Mayıs 2011’de hizmete girecek. Sahanın kalan 9 delikli ikinci etabı ise Mayıs 2012’de kullanıma açılacak” diye konuştu.

Golf sahasına çok yakın oldukları için olduğunu belirten Dağ, “Golf turnuvaları yılın 48 haftasına yayılacak. Bu durumda kiralama periyodunun yüksek olduğunu ve yatırımcılara hitap edildiğini söyleyebilirim” dedi. (Milliyet Emlak)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.