Dünya Bodrum'u konuşacak
Otel zincirleri Mandarin, Swissotel, Kempinsky, Four Seasons ve Bulgari’nin projeleri, gelecekte yıllarda Bodrum’u ‘Dünyanın en çok konuşulan yeri’ yapacak.

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Bodrum, Fransız rivierası Cote’d Azur’le rekabet eder hale geldi. Küresel otel zincirleri Mandarin, Swissotel, Kempinsky, Four Seasons ve Bulgari’nin Bodrum projelerinin önümüzdeki yıllarda Bodrum’u ‘dünyanın en çok konuşulan bölgesi’ yapacağını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Yatırımlar artarak devam ediyor. Swissotel açılıyor. Bulgari ile görüşmeler sürüyor. Bu kadar marka otellerin olduğu bir başka yer daha yok” diye konuştu.
KONGRE MERKEZİ OLACAK
Mehmet Kocadon, Bodrum’u turizmin yanı sıra kongre ve sanatın da merkezi yapmak için girişimlerde bulunduklarını vurgulayarak, “Yeni bir kongre merkezi kuracağız. Yeni yapılan oteller de kongre turizmi için büyük bir avantaj olacak” dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART
Bodrum Havalimanı’nı işleten TAV’ın dış hatlar terminaline de dikkat çeken Kocadon, “Artık yurtdışından direk uçuşlar da başlayacak” ifadelerini kullandı. Bodrum’da 1983 ile 1993 yılları arasında yapılan konutları dönüşüme sokmak gerektiğine dikkat çeken Kocadon, “Bu dönemde yapılan en az 25 bin konut var. O zaman yapılan binalardaki betonun kalitesi kötüydü ve elle dökülüyordu. Kentsel kimliği korunarak bu binaların yenilenmesi gerekiyor” dedi.
Fiyatlar 3’e katlayacak
Bodrum’da 4-5 yıl içinde metrekare fiyatlarının yükseleceğini anlatan Kocadon, şunları söyledi: “Planlar, katı atıklar ile alt yapı ve ulaşım sorunumuz var. Ama bunları çözeceğiz. Fiyatlar da 3 kat artış gösterecek. İstanbul’un taşı toprağı altın ise Bodrum’unki pırlanta.."
Yatırım yapanlar...
Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’a yatırım yapan grupların geniş bir yelpaze oluşturduğunu ifade ederek, bu isimler arasında Ağaoğlu, Doğuş, Ofton, Bayraktar, Eczacıbaşı, Doğan, Polimex, Mar Yapı, Varyap ve Astaş gibi birçok önemli firmanın olduğunu söyledi.
Swissotel yarın açılıyor
Bodrum’a yatırım yapan en önemli gruplardan biri olan Çağdaş Holding, bölgeye Swissotel’leri kazandırıyor. Bu kapsamda Bodrum’da iki otel yatırımına soyunan Çağdaş Holding, Turgutreis’teki ilk otelin inşaatını tamamlarken açılışını yarın yapıyor. Bodrum merkezdeki diğer otel ise gelecek yıl açılacak. Mimar Gökhan Avcıoğlu’nun tasarladığı Turgutreis Swissotel Resort Bodrum Beach’in iç mekanlarında Çağdaş Design Works'den Irmak Çağlar'ın tasarımları kullanıldı.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: