Dünya Aşçıları KAPP çatısı altında Antalya’da buluşuyor…

Türkiye Aşçılar Federasyonu, Şefler Birliği ve KAPP işbirliği ile düzenlenecek olan, Altın Kep Aşçılar Yarışması, 20 – 23 Ocak tarihleri arasında Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde düzenleniyor… Türk mutfağını dünyaya tanıtmayı ve Antalya’ya uluslararası önem kazandırmayı hedefliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya Aşçıları KAPP çatısı altında Antalya’da buluşuyor…

Organizasyon, 2010 yılında kapsamını uluslar arası boyuta taşıyarak, 13 farklı ülkenin Michelin Yıldızlı şefleri ve derneklerini ağırlamaya hazırlanıyor…

Yarışma için ayrılan 5000 metrekarelik alana KAPP tarafından kurulacak olan 22 profesyonel mutfak peronunda gerçekleşecek olan organizasyon, 1500 aşçının kıyasıya mücadelesine ev sahipliği yapacak.

Kalite, ergonomi, tasarım ve hijyen alanındaki avantajı nedeniyle 29’u Avrupa ülkesi olmak üzere, dünya genelinde 45 ülkeye ihracat yapmakta olan KAPP’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak, sektörün gelişmesi için altyapıya önem verilmesi gerektiğini, Altın Kep Aşçılar Yarışması’nı Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Şefler Birliği ile birlikte uluslararası bir olimpiyat seviyesine taşımayı hedeflediklerini bildirdi.

Profesyonel mutfak gereçleri sektörünün  genç yöneticisi olarak dikkat çeken KAPP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak, Altın Kep Aşçılar yarışmasının en önemli amaçlarından birinin genç aşçılara vizyon ve tecrübe kazandırmak olduğunu vurguladı ve Genç Aşçılar kategorisini özellikle sahiplendiklerini belirtti. KAPP, günümüzün genç aşçılarının dünya ve dünya mutfakları ile entegre olmasından hareketle, başarılı genç aşçıları notebook ile ödüllendirecek.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.