Dubai otel doluluklarında dünya birincisi

Dubai, 2022'nin ilk çeyreğinde otel doluluk oranlarında %82 ile dünya çapında birinci sırada yer aldı.

12/05/2022 08:52
Dubai otel doluluklarında dünya birincisi

Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET) tarafından Dubai'de devam eden Arap Seyahat Pazarı'nda (ATM) yayınlanan en son verilere göre, uluslararası ziyaretin ilk çeyreği, küresel salgından bu yana en iyi ilk çeyrek performansını yansıtarak şehrin dünyanın en çok ziyaret edilen destinasyonu olma hedefine doğru ilerlemesi için açık bir yol oluşturdu.

Mart 2022, salgın öncesi ziyarete göre %11 artışla 1,78 milyon uluslararası ziyaretçiyi ağırladığı için salgın sonrası turizm varışları için özellikle istisnai bir ay oldu. Emirlik Haberleri Ajansı'nda yer alan habere göre şehir, Mart 2019'da 1,61 milyon gecelik ziyaretçiyi ağırladı.

Dubai'nin etkileyici 2022'nin ilk çeyrek sonuçları, aynı zamanda, önemli konaklama ölçütlerinde önemli bir büyüme kaydeden otellerin mükemmel performansını da içeriyor.

Dubai'nin küresel cazibesinin bir göstergesi 

DET Genel Müdürü Helal Saeed Almarri, "2022'nin ilk çeyreğindeki olağanüstü performans, Dubai'nin uluslararası gezginler için tercih edilen destinasyon olarak konumunu güçlendiriyor ve şehrin sürdürülebilir büyüme sağlaması için sağlam bir temel oluşturuyor. Son derece başarılı Expo 2020 Dubai, bu yılın ilk 3 ayında ilgi çekici bir eğlence ve iş etkinlikleri portföyünün yanı sıra, Dubai'nin küresel bir ekonomi ve turizm merkezi olarak konumunu güçlendirirken, şehri dünya sahnesine sağlam bir şekilde yerleştirdi.

2022'nin ilk çeyreğinin bu kritik ölçümleri, ilerlememizi kıyaslamamıza izin verirken, Dubai'nin küresel cazibesini yeni ve çeşitlendirilmiş pazar segmentlerine genişletmeye ve daha uzun süreli kalış ve tekrar ziyareti teşvik etmeye odaklanacağız. Ve 2022'ye doğru ilerlerken, Dubai'nin en çok aranan seyahat noktası ve dünyanın yaşamak ve çalışmak için en iyi şehri olma vizyonuna ulaşmak için sürekli çaba göstereceğiz" dedi.

Oteller, güçlü toparlanmaya öncülük ediyor

Oteller, güçlü toparlanmaya öncülük ediyor. Dubai otelleri, 2022 yılının ilk çeyreğinde, Ortalama Günlük Ücret (649 AED), Misafirlerin Konaklama Uzunluğu (4,3 gece) ve Dolu Odada Gece Sayısı (10,22 milyon) ile salgın öncesi seviyeleri aşan önemli konaklama ölçütlerinde önemli bir büyüme elde etti. 2019'un ilk çeyreğinde Ortalama Günlük Ücret 498 AED, Misafirlerin Konaklama Süresi 3,5 gece ve Dolu Odada Gece Sayısı 8,63 milyon olarak kaydedildi.

Sektöre devam eden yurt içi ve yurt dışı yatırımlar, 2021'deki ilgili döneme göre otel işletme sayısında %8, oda sayısında %10 artışla otel envanterinin daha da artmasına yardımcı oldu. Dubai'nin ziyaretçileri ve sakinleri, 2019'un ilk çeyreğinde 117.434 oda ile açık olan 716 otel işletmesine kıyasla, toplam 769 otel işletmesi ve 140.192 oda arasından seçim yapabilmektedir.

2022'nin ilk üç ayında oteller, 2019'un aynı dönemindeki doluluk seviyeleriyle neredeyse aynı

2022'nin ilk üç ayında oteller, 2019'un aynı dönemindeki %84'lük doluluk seviyeleriyle neredeyse aynı olan %82'lik ortalama doluluk seviyelerine ulaştı. Otel doluluk açısından Dubai, 2022 yılının ilk çeyreğinde küresel olarak 1. sırada yer aldı. Otel yönetimi analitik firması STR'nin verilerine göre, Londra (%56,0), New York (%55,3) ve Paris (%51,2) dahil olmak üzere diğer uluslararası destinasyonların önündedir.

Başarılar ve övgüler Şehrin her yaştan ve ilgi alanından gezginlere geniş bir seçenek sunmak için sunduklarını daha da çeşitlendirme çabasını temel alan 2022 yılının ilk çeyreği, Geleceğin Müzesi de dahil olmak üzere yeni cazibe merkezlerinin ve eğlence mekanlarının açılışını gördü. Dubai ayrıca, endüstri genelinde bir dizi ödül ve tanınırlık kazanmaya devam ederek destinasyonun küresel itibarını yükseltti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.