Dubai’den yeni turizm hamlesi: Alkol vergisi askıya alındı

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) Dubai Emirliği, turizmi canlandırmak için alkol satışlarındaki yüzde 30’luk vergiyi bir yıllığına askıya aldı. Yapılan açıklamaya göre Dubaili yetkililer alkol tüketmeyi düşünen herkesin taşıması gereken kişisel alkol lisansları için de ücret almayı durduracak.

02/01/2023 13:38
Dubai’den yeni turizm hamlesi: Alkol vergisi askıya alındı

Emirlik bir süredir alkol yasaklarını gevşetiyordu. Daha önce Ramazan ayında gündüzleri alkol satışına izin verilmiş ayrıca Covid-19 pandemisi sırasında evlere alkol siparişlerinin teslimatı onaylanmıştı.

VERGİ İNDİRİMİ TÜKETİCİYE YANSIYACAK

Dubai’de alkol dağıtımı yapan iki şirket, Maritime and Mercantile International (MMI) ve African & Eastern, vergi indirimini tüketicilere yansıtacaklarını söyledi. MMI sözcüsü Tyrone Reid, Associated Press’e verdiği demeçte, “Dubai’deki operasyonlarımıza 100 yılı aşkın bir süre önce başladığımızdan beri, emirliğin yaklaşımı herkes için dinamik, hassas ve kapsayıcı olmaya devam etti. Yakın zamanda güncellenen bu düzenlemeler, Dubai ve BAE’de alkollü içeceklerin güvenli ve sorumlu bir şekilde satın alınmasını ve tüketilmesini sağlamaya devam etmek için çok önemlidir” dendi.

FT: KARARIN BİR YILLIK DENEME SÜRESİ VAR

Pazar günü yürürlüğe giren kararın kalıcı olup olmadığı ise henüz net değil. Financial Times gazetesi haberinde sektör yetkililerine dayandırarak kararın bir yıllık deneme süresinin olacağını duyurdu. Nüfusunun çoğu yabancı çalışanlardan oluşan Dubai, Körfez’in “parti başkenti” olarak tanınsa da Dubai sakinleri uzun süredir toplu, vergiden muaf alkol alımları için Umm al-Quwain ve diğer emirliklere gidiyordu.

Dubai’de gayrimüslimlerin alkol tüketebilmesi için en az 21 yaşında olması ve polis tarafından verilen alkol lisansına sahip olması gerekiyor. Barlar ve gece kulüplerinde bu kartların gösterilmesi nadiren istense de kartı olmayanlar para ya da hapis cezası alabiliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.