Dubai'de otel fiyatları serbest düşüşte...

Daha düne kadar paket turlarla birlikte satılması hayal bile edilemez olan ultra-lüks Dubai otelleri, fiyatları düşürmeye devam ediyor. Bu durum akıllara, sırada çocuklu ailelere yönelik her şey dahil paket fiyatlarıyla, ucuzcu süpermarketlerin rafları mı var sorusunu getiriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dubai'de otel fiyatları serbest düşüşte...

Dubai tatili, İstanbul tatiliyle aynı fiyat...

 

Daha düne kadar sadece seçkin kişilerin Dubai’de 1 hafta tatil yapması bile özel bir olayken, şimdi Avrupalı için bir haftalık Dubai tatili, 1 haftalık İstanbul tatilinden daha pahalı değil.

Hotels.com tatil sitesine göre, Dubai’deki otel fiyatları son bir ayda yüzde 23 düştü. Dubai’deki oda fiyatları, ortalama 173 Euro’dan 133 Euro’ya düşerek, İstanbul’un ortalama oda fiyatlarıyla hemen aynı seviyeye geldi.

 

Yarım Pansiyon geceleme fiyatı 3 ayda yüzde 31 geriledi...

 

Yine Hotels.com sitesinin araştırmasına göre 2009 yılının son çeyreğinde bir turist yarım pansiyon iki kişilik bir oda için ortalama 208 Euro öderken, bu rakam Ocak 2010’da yüzde 31 gerileyerek, 159 Euro’ya düştü.

 

Dubai otelleri, bu düşüşlerle birlikte ölü sezonda olmamalarına rağmen fiyatlarda en farklı düşüşü kaydeden destinasyon oldu. Hotels.com sitesinin iletişim müdürü Alison Couper, “Artık Dubai tatili, çocuklu aileler için de cazip hale geldi” diyerek, Dubai’nin bundan sonraki pazarlama stratejisine ipuçları verdi.

 

Couper: “Dubai artık pahalı bir destinasyon değil. Bu imajdan kurtulacak”

 

Turizm uzmanlarına göre ise, bu imaj değişikliğinin ‘geri dönülemez’ zararlar verebileceğine dikkat çektiler. ‘Pahalı değil ama lüks’ imajının önemine işaret eden Dubaili otelciler, “Aksi takdirde kısa süre sonra bizler de herşey dahil konseptiyle ucuzcu süpermarketlerin ‘Flyer kataloglarında’ yerimizi alırız” dediler. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.