DRV Başkanı Fiebig: Türkiye için güçlü rezervasyonlar alıyoruz

Turizm için genel olarak çok iyimser olduklarına dikkati çeken Almanya Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, sezon öncesi Türkiye rezervasyonları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

01/05/2023 22:58
DRV Başkanı Fiebig: Türkiye için güçlü rezervasyonlar alıyoruz

Türkiye rezervasyonlarının zirvede devam ettiğini açıklayan Fiebeg “Sektörde toparlanma devam ederken ve rezervasyon durumu şu anda oldukça olumlu. Geçen yıl zaten çok yeterli bir yaz sezonu geçirdik, neredeyse Kovid-19 salgını öncesi seviyeye ulaştık. Bu yükseliş devam edecek. Aralık, ocak, şubat aylarında güçlü rezervasyonlar aldık. Şu ana kadar Türkiye rezervasyonları zirvede devam ediyor” dedi.

YÜKSEK ENFLASYONLA FİYATA DAHA DUYARLILAR

Yüksek enflasyon ve enerji maliyetlerinin Almanların tatil kararlarını etkilediğini vurgulayan DRV Başkanı Fiebig, “Fiyata daha duyarlılar. Mükemmel bir fiyat ve kaliteye sahip destinasyonların rezervasyonda çok iyi durumda olduğunu görüyoruz. Ayrıca her şey dahil teklifler gibi belirli bir bütçe güvencesi sağladığı için Alman müşteriler, bu tercihe odaklanıyor” şeklinde konuştu.

Kovid-19 sonrası turizm sektöründe toparlanmanın Akdeniz’in doğusunda batısına göre daha iyi durumda olduğunu belirten Fiebeg, “Özellikle Türkiye, Alman tatilcilerin en gözde destinasyonlarından biri olarak çok fazla talep görüyor. Türkiye, tatilde her şey dahil ürünlerde çok iyi. Türkiye açık ara en başarılı destinasyon. Turist sayısını artırmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.