DoubleTree By Hilton Afyon hizmete girdi

Afyonkarahisar yeni bir 5 yıldızlı otele daha kavuştu. 115 adet odası ve 250 yatak kapasitesine sahip Afyonkarahisar’ın 11’inci 5 yıldızlı oteli olan DoubleTree by Hilton Afyonkarahisar Otel, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

15/10/2019 12:23
DoubleTree By Hilton Afyon hizmete girdi

Afyonkarahisar yeni bir 5 yıldızlı otele daha kavuştu. 115 adet odası ve 250 yatak kapasitesine sahip Afyonkarahisar’ın 11’inci 5 yıldızlı oteli olan DoubleTree by Hilton Afyonkarahisar Otel, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, Vali Mustafa Tutulmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı M.Sıtkı Merdivenci, ATSO Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Adnan Demirel, iş adamları ve davetliler katıldı.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYALIM İSTEDİK”

Açılışta konuşan Pınar Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Altınpınar, “Uzun yıllardır hayalini kurduğum otel projemiz Afyonkarahisar’da nihayet kapılarını açtı. Otel projesi fikrimiz, kurduğumuz hayallerimiz, potansiyel ihtiyaçların bir araya gelmesiyle doğdu. Şahsen bizler, şirket misafirlerimizi veya aile dostlarımızı Afyon Merkez’de misafir etmek istediğimizde böyle bir imkana sahip olamıyorduk.

Madem böyle bir ihtiyaç var, elimizi taşın altına koyalım istedik. Termal turizm konusunda haklı bir yöne sahip olan ilimizin aynı zamanda yeni bir iş modeline daha ihtiyacı olduğunu düşündük. Afyonkarahisar’a yakışanın dünya çapında bir marka olması yönünde karar kıldık. Bu vesileyle Hilton otellerinin en değerli ekibine teşekkür etmek isterim. Toplam 75 milyon TL’ye mal olan bu projeyi hep beraber hayata geçirdik.

Akarçay manzaralı otelimizde mevcutta 115 adet oda, 250 adet yatak kapasitesinin yanı sıra, dünya mutfağının ve yöresel lezzetlerin güzel örneğini sunan Larissa Restorantımız, SKY 12 Barımızın şehrimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde termal suyla işletilecek olan yaklaşık bin metrekareye alana sahip olan SPA tesisini bünyemize ekleyecek olmamızı buradan müjdelemek isterim” dedi.

“DOUBLETREE MARKASI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLECEK”

Hilton Türkiye Kıdemli İş Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel, “2017 yılının kasım ayında burada hep beraber nasıl bir otel yapacağımızın hayalini kuruyorduk. Tüm ekip canla başla çalışarak harika bir iş ortaya çıkardılar. Verdiğimiz hizmetlerle şehrin en iyi oteli olmak için elimizden geleni yapacağız. DoubleTree markasının bu otelde en iyi şekilde temsil edileceğini düşünüyorum” dedi.

“AFYON BİZİM İÇİN ÖZEL BİR KENT”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “İnşallah Afyonkarahisar için güzel bir hizmet olur ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Afyonkarahisar bizim için özel bir kent. AK Parti iktidarımızın başlangıcından beri potansiyel imkanlarını çok iyi kullanarak, güzel bir gelişme seyri göstermiş bir kent.

İçinde bulundurduğu termal ve önemli bir kavşakta olmasının avantajlarını iyi kullanarak, 17-18 yıllık süreçte çok güzel ve başarı yatırımlara imza atarak, ekonomisini iyi geliştirdi. Turizm, ticaret ve tarım güzel adımlar attı. Bakanlık olarak ülkemizin her yerine turizmi yayma amacını taşıyoruz. Afyonkarahisar’da bunun en güzel örneklerinden birisi. Bu açıdan Afyonkarahisar’ı kutluyorum” diye konuştu.

“AFYONKARAHİSAR’A GÜZEL DEĞERLER KATIYORLAR

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Bundan 15 sene Afyonkarahisar’da 11 tane 5 yıldızlı oteli, içinde 27 bin yatak kapasitesi olacak, Hilton Otel bile gelecek deseydik, herhalde gülerdik diye düşünüyorum. Elhamdülillah Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz girişimci ruhuyla, Afyonkarahisar’a çok güzel değerler katıyorlar. Ben bu yatırımın kazandırılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“AFYON’A YAKIŞAN BİR TESİS”

Hilton Otel’in Afyonkarahisar’a yakışan bir tesis olduğunu söyleyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “2002 yılında 2 olan 5 yıldızlı otel sayımız, şuanda 12 oldu. 12’nci 5 yıldızlı termal otelimizde, bitmiş durumda tekrar faaliyete geçebilir. Devam eden otellerinde sayarsak bu sayı Türkiye’de en iyi noktalara gelmiş illerden birisi.

Bu bizim için bir mutluluk. Uluslararası bir otel zincirinin Afyonkarahisar’da açılması ayrı bir mutluluk. Burası belki de dünyadaki tek termal sahibi Hilton Otel olacak. Buda dünyanın her yerinde görülecek. İnşallah bu bölgeye daha fazla turistin gelmesine ve turizmin canlanmasına vesile olacak” dedi.

“TANITIMA ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR”

Afyonkarahisar adına güzel bir günün daha yaşandığını kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz, “Bazı olaylar vardır ki, bulunduğu ile ayrı bir değer katar. Hilton Otel’de ilimize artı bir değer katıyor. Bizim bundan önce 10 tane faaliyette olan 5 yıldızlı otelimiz var. Bunların her biri ayrı bir güzel, ayrı bir zevk ile donatılmış oteller. Uluslararası bir zincirin bir halkasının Afyonkarahisar’a eklenmesi ilimize artı bir değer katıyor.

Biz her zaman şunu söylüyoruz, ilimizin marka değerini artırmamız gerekiyor diyor, bu yönde de çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu marka değeri ancak ilimize bu tür markaların gelmesiyle olacaktır, 27 bin yatak kapasitemiz var. Bu yatak kapasitesinde devremülklerden, 5 yıldızlı otellere kadar her kesime hitap edebilecek şekilde ilimizi iyi tanıtmamız gerekiyor. Bizde valilik olarak bütün çalışmalarımızda tanıtıma büyük önem veriyoruz.

Afyon'da sıcak hava balonları uçacak

Sosyal medyada, dijital ortamlarda, festivallerde, etkinliklerle, fuarlarla her geçen gün ilimizi tanıtmaya devam ediyoruz. İlimizin turizmin birçok yönünde gelişmesi için gayret sarf ediyoruz. En son balonla ilgili gelişmeler oldu. Balonu da burada faaliyete geçirdiğimiz zaman, buranın potansiyeli her geçen gün artacak.

Çok güzel otellerimiz var. Bu otellerimizin sürekli aktif olarak çalışması için bizim her alanda çalışmalarımızı arttırmamız gerekiyor. Ben bu tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, tesisin Afyonkarahisar’a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.