Dorak Turizm hakkındaki iddiaları yanıtladı

Dorak Turizm'in sahibi Ahmet Serdar Körükçü: "Kapadokya’da balon uçuşu yapan 25 şirket var. 7 şirketi kiraladık. Balonlarla uçuş kapasitesi 3 bin 600 kişi. 600 kişilik kapasitesi bizde. Tekelleşme mümkün değil."

16/06/2019 22:19
Dorak Turizm hakkındaki iddiaları yanıtladı

Geçtiğimiz hafta, Kapadokya'daki sıcak hava balonculuğuyla ilgili sıkıntıları anlatan ve Dorak Turizm'le ilgili tekelleşme iddialarını dile getiren bir yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Jale Özgentürk, bu kez Dorak Turizm'in sahibi Ahmet Serdar Körükçü'nün açıklamalarını köşesine taşıdı. Özgentürk'ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Türkiye turizminin gözbebeklerinden Kapadokya’da turizm büyürken, ciddi sorunlar da beraberinde geliyor. Bölgenin sembolü haline gelen balon uçuşlarıyla ilgili sıkıntıları ise, geçen hafta bu köşede yazmıştım.

Eleştiri oklarının yöneldiği Dorak Turizm’in sahibi Ahmet Serdar Körükçü aradı ve “Yaşananları bir de benden dinleyin” dedi. Kiraladıkları şirket sayısıyla başladı söze: “Kapadokya’da balon uçuşu yapan 25 şirket var. 7 şirketi kiraladık. Balonlarla uçuş kapasitesi 3 bin 600 kişi. 600 kişilik kapasitesi bizde. Tekelleşme mümkün değil.

Bizim fiyatlarımız ise 120 Euro’yu geçmez. Eğer boşta balon kalırsa, dışarıya kiralayabiliyoruz. Bizden bu sayıyı artırmayı bekliyorlar ama bu imkansız.”

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/jale-ozgenturk/thk-balonlari-istiyor-41245468


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.