Doluluklarda yüzde 30 artış... Bodrum'da sezonu Avrupalı turist şekillendiriyor

Pandemi sonrası tüm yasakların kalkmasıyla birlikte Türkiye'nin turizm cennetlerinden Bodrum, yabancı turist akınına uğradı.  

25/06/2022 09:32
Doluluklarda yüzde 30 artış... Bodrum'da sezonu Avrupalı turist şekillendiriyor

Ukrayna'daki savaş nedeniyle otel rezervasyonlarında düşüş yaşandığını belirten Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, buna rağmen 2021 yılına göre doluluk oranlarının yüzde 30 yükseldiğini kaydetti. Bodrum'un uluslararası bir destinasyon olarak ilgi görmeye devam ettiğini dile getiren Girgin, Yeniasır'da yer alan haberde, özellikle İngiltere ve merkez Avrupa'dan gelen talebin sezon beklentilerini yükselttiğini vurguladı.

Girgin, şunları söyledi: "Sezon yüksek bir taleple başladı. Charter uçuşların azalması başta Antalya olmak üzere Bodrum'u da etkiledi. Bu durum oteller arasındaki rekabeti de artırdı. Lüks oteller ise, yine talep görmeye devam ediyor. Orta segmentteki oteller ve tesisler ise olumsuz etkilendi." İç piyasadaki hareketliliğin artacağını belirten Yiğit Girgin, "Tatil planlayanlara erken rezervasyon konusunda acele etmelerini öneriyoruz. Çünkü bu rakamla artacak" dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.