Dokuma fabrikası, nostljik '1974 Oteli' olacak

Kepez Belediyesi, Dokuma Fabrikası Yerleşkesi'nde fabrika çalışanları ile yakınlarının konakladığı misafirhaneyi, nostaljik bir mimari tasarımla 1974 Oteli'ne dönüştürüyor.

19/10/2021 21:07
Dokuma fabrikası, nostljik '1974 Oteli' olacak

Hukuki sorunları çözülerek halkın kullanımına açılan eski Dokuma Fabrikası'nda kullanım dışı kalan ve yıkılmaya yüz tutan bir yapısı daha ayağa kaldırılıyor. Müze, kütüphane, sanat galerisi ve bilim merkezinden sonra DokumaPark'a şimdide otel yapılacak.

İŞÇİ EVİNDEN NOSTALJİK OTELE

Fabrikanın erkek çalışanlarının konaklaması için yapılan, dönemin işletme Müdürü İ.Hakkı Akmil tarafından 31 Mayıs 1974'te misafirhaneye dönüştürülen bina, nostaljik bir otel haline getiriliyor. Binanın misafirhane yapıldığı tarihin hatırasına tesiste yapılacak projeye, '1974 Oteli' adı verildi.

İhale sürecinin tamamlanmasından sonra yüklenici firma, şehrin bir döneminin tarihine tanıklık eden misafirhaneyi, '1974 Oteli'ne dönüştürmek için çalışmalara başladı. Otel projesi, binanın mimari yapısı bozulmadan, aslına uygun şekilde yapılıyor.

ŞEHİRE KAZANDIRILIYOR

Başkan Hakan Tütüncü de, misafirhanenin otel yapılması çalışmasını yerinde inceledi, projeyle ilgili bilgi aldı. Dokuma Fabrikası yerleşkesinin, 13 ayrı müzesi, bilim merkezi, sanat galerisi, etkinlik alanları ve akşam gezilebilecek ortamlarıyla şahane bir kültür ve sanat adası haline geldiğini aktaran Başkan Tütüncü, şunları söyledi:

"Dokuma'da, kütüphane, şehir müzesi, Sahaflar Çarşısı ve etkinlik alanı da var. Böyle bir ortamın içerisinde 'geceyi de yaşamak çok keyifli olacak', diye düşündük. DokumaPark'a, adeta bir dönem filmlerinin setini hatırlatacak şekilde muhteşem bir otel yapıyoruz.

Bir zaman tünelinden geçerek 1974'te ulaşılabilecek ve 1970'lerin tam da ortasında güzel bir nostaljik anı, unutulmuş zamanları, geçmiş vakitleri yaşanabilecek bir ortam meydana getirmek istiyoruz. Antalya'ya gelenler, bence bu otelde kalmak isteyeceklerdir. Bu proje, nostalji severler için de bir alternatif olacak."

'BU OTEL TURİZME DE HİZMET EDECEK'

"Nostalji oteller, Amerika başta olmak üzere dünyada yükselen bir trend oldu" diyen Başkan Tütüncü, "Eski otellerin restore edilmesi, geçmiş zamanın tam da ortasında bir otelin içerisinde güzel bir zaman tünelinde konaklama imkanı sunulması, turizmin özel parçalarından birisini oluşturuyor. Bizde böyle bir çalışma yapıyoruz" dedi. Başkan Tütüncü, oteli 2022'de kullanıma açmayı planladıklarını söyledi.

1974 OTELİ PROJESİNDE NELER VAR?

İnşaat alanı 1450 metrekare olan 1974 Oteli'nin 10 bin metrekaresi peyzaj alanı. Otel projesi kapsamında misafirhanenin 17 oda, restaurant, lobi-karşılama ve bekleme alanlarının mobilya ve tefrişatı 1974 yılları konseptinde düzenlenecek. Koruma mantığı ile yapılan projede, mevcut eski yapının demir ve beton aksamları güçlendirilecek.

Daha öncede Dokuma Fabrikası binası Antalya Bilim Merkezi ile Anadolu Şehitler Müzesi'ne, fabrikanın trafo binası Cemil Meriç Kütüphanesi'ne, fabrikanın işçi yemekhanesi Dokuma Sanat Galerisi'ne, memur yemekhanesi Dokuma Çalışanları Emekliler Lokali'ne, fabrikanın kreşi Anadolu Oyuncak Müzesi'ne, müdür lojmanı Yeşilçam Müzesi'ne, fabrika ambarları Antalya Otomobil Müzesi'ne dönüştürülmüştü.

DOKUMAPARK'TA ŞEHRİN GEÇMİŞİNİ ANLATAN ÇEŞİTLİ KÜLTÜREL OBJELER DE BULUNUYOR

DokumaPark'ta, Antalya Sahaflar Çarşısı, Dr.Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi, tren vagonu ile buharlı lokomotif, Minyatür Türkiye Parkı ile şehrin geçmişini anlatan çeşitli kültürel objeler de bulunuyor.

Dokuma Fabrikası'nın işlevlendirilmeyen son tesisi olan işçi eğitim salonunun da Spor merkezine dönüştürülmesi planlanıyor. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.