Doğuş'un Alanya'daki otelini Meeting Point işletecek

Doğuş Grubu tarafından 1963 yılında Alanya’da yaptırılan ve geçen yılın sonlarına doğru sessiz sedasız kapılarını kapatan Alantur Oteli, Alman devi Meeting Point kiraladı.

08/08/2018 13:02
Doğuş'un Alanya'daki otelini Meeting Point işletecek

Doğuş Grubu’nun kurucusu Ayhan Şahenk tarafından 1963 yılında Alanya’da yaptırılan 350 odalı Alantur Oteli, geçen yılın sonlarına doğru sessiz sedasız kapılarını kapatmıştı.  Yunanistan’dan İspanya’ya, ABD’den Hırvatistan’a kadar dünyanın farklı coğrafyalarında turizm tesisleri açan Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in, oteli merkezi Almanya’da bulunan turizm şirketi Meeting Point’e kiralayacağı konuşuluyordu.

Kerim Ülker imzalı habere göre, anlaşma sağlandı ve sessiz sedasız Alantur’u Alman devi devraldı. İlk olarak 2025 yılına kadar işletmek üzere kiralanan otel yenilendi ve Alman devinin küresel markası Labranda’ya emanet edildi.

Türkiye’deki 10’uncu oteli

55 yıl önce yapılan ve 200 kişinin çalıştığı otel, aralarında Romanya’nın devrik lideri Çavuşesku’nun da bulunduğu çok sayıda konuğu ağırlamıştı. Otel şu anda Labranda Alantur adıyla eskisi gibi dünyanın farklı ülkelerinden turistlere hizmet vermeye başladı.

Labranda'nın Küba’dan Gambiya’ya 9 ülkede 60’tan fazla oteli var. Zincirin 10 oteli de Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Bu oteller Alanya dışında Bodrum, Çeşme, Kuşadası, Marmaris ve Side’de bulunuyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.