Doğuş'tan Hırvatistan’a 120 Milyon Euro'luk otel

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki 202 yıllık Maraska binasını otel olarak açıyor. 120 Milyon Euro'luk yatırıma mal olan otel Hyatt markasıyla hizmet vermeye başlıyor. Doğuş'un yaptığı otel projesinde yer alan rezidansta ise 160 konut yer alıyor.

25/01/2023 12:11
Doğuş'tan Hırvatistan’a 120 Milyon Euro'luk otel

İspanya, ABD, İtalya, Yunanistan gibi ülkelerde özellikle ikonik turizm tesislerini satın alarak adını duyuran Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, 2019 yılında bankalarla yapılandırma sürecine girmesinin ardından, bazı varlıklarını satmış ve birçok ülkeden de çekilmişti.

Başta Türkiye’deki oteller olmak üzere ABD’de Tommy Hilfiger’la Miami’de ortak olduğu The Raleigh otelini 103 Milyon Dolara, İspanya’nın başkenti Madrid’deki lüks otel Villa Magna’yı ise Meksikalı RLH Properties’e 210 Milyon Euro'ya satmış, Atina’daki Hilton Oteli’ni de elden çıkarmıştı.

120 Milyon Euro'luk yatırımla kurulan 130 odalı otel kapılarını bu hafta açıyor

Doğuş Grubu bir yandan satış işlemlerini artırırken bir yandan da Hırvatistan’ın ikonik yapılarından biri olan Maraska otelini de yapmayı sürdürmüştü. Dünya'dan Kerim Ülker imzalı habere göre, 2015 yılında satın aldığı Marashka binasını dünyaca ünlü Hyatt markasıyla hizmete almaya karar veren Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, 120 Milyon Euro'luk yatırımla kurduğu 130 odalı otelin kapılarını bu hafta açıyor.

Otelin açılış haberini Türkiye’nin Hırvatistan Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran duyurdu. Hırvat basınına konuşan Kıran, Zadar’da Doğuş Grubu’nun yeni turizm kompleksinin şantiyesinin açılış törenini yapacağız ve bununla turizm işbirliğimizi güçlendirmek istiyoruz” dedi. Eski Maraska fabrika binası otel dışında ayrıca lüks konut kompleksini de barındıracak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.