Dışişleri Bakanı Lapid açıkladı... Türkiye'ye seyahat kararımızı değiştireceğiz

Türkiye'yi seyahatlerde sakıncalı ülkeler arasına alan İsrail Dışişleri Bakanlığı, bu kararını değiştirip, İsrailli turistlerin Türkiye'yi ziyaret etmelerini sağlayacağını belirtti.

25/06/2022 09:17
Dışişleri Bakanı Lapid açıkladı... Türkiye'ye seyahat kararımızı değiştireceğiz

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, “Çok yakın gelecekte umuyoruz ki İsrailli turistler Türkiye’ye korku olmaksızın dönebileceklerdir. Bu güzel İstanbul’a, Antalya’nın güzel kumsallarına ve küçükken tatillerimi geçirdiğim o güzel yerlere İsrailliler turist olarak gidebilecektir” dedi.

“Çok yakın gelecekte umuyoruz ki İsrailli turistler Türkiye'ye korku olmaksızın dönebileceklerdir”

Lapid, “Türkiye'ye yapmış olduğumuz seyahat uyarısını değiştireceğiz. Türkiye bundan sonra bir numaralı turist rotalarımızdan bir tanesidir. Çok yakın gelecekte umuyoruz ki İsrailli turistler Türkiye'ye korku olmaksızın dönebileceklerdir. Bu güzel İstanbul'a, Antalya'nın güzel kumsallarına ve küçükken tatillerimi geçirdiğim o güzel yerlere İsrailliler turist olarak gidebilecektir” dedi.

“Hem Türk sahil kesimlerine hem de İstanbul'a İsrailli havayolu firmalarının doğrudan uçuşunu başlatmak üzere”

İlerleyen günlerde Türkiye'nin Kudüs'ü ziyaretinde başlattığı girişimi sonuçlandıracakları bilgisini veren Bakan Lapid, “Hem Türk sahil kesimlerine hem de İstanbul'a İsrailli havayolu firmalarının doğrudan uçuşunu başlatmak üzere. Bu bağlamda İsrail'le Türkiye arasında ilişkiler çok güzel devam etmekte. Büyükelçilerimizin yakın gelecekte geri dönmeleri için önemli adımlar attık.

Ekonomik ve siyasi diyaloğu da iyileştireceğiz. Umuyorum ki bu adımları çok yakın zamanda tamamlarız. Uluslararası diplomaside ayrı bir boyutunuz var. Sizinle birlikte çalışmak çok büyük bir mutluluk. İlişkilerimizin gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum bunun. Personelinize de teşekkürlerimi sunmak istiyorum” diye konuştu. (İHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.