Dinlerin Beşiği Türkiye-Ege Buluşması 2011...

Çeşme'de, “Dinlerin Beşiği Türkiye-Ege Buluşması 2011” adlı inanç turizmi kongresi düzenlenecek, Ege İnanç Turizmi ile tanıtılacak. 40 ülkeden 30 Basın Mensubu ile T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Ege’ye büyük destek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dinlerin Beşiği Türkiye-Ege Buluşması 2011...

İzmir, 40 ülkeden yaklaşık 400 turizmci, akademisyen, din adamı, basın mensubu ve katılımcıyı  ağırlamaya hazırlanıyor. Turizmciler Rüstem Yüksel ve Dilek Araç tarafından hazırlanan proje doğrultusunda Çeşme'de "Dinlerin Beşiği Türkiye-Ege Buluşması 2011" adı altında bir inanç kongresi düzenlenecek.

 

28 Mart ile 3 Nisan arasında gerçekleştirilmesi planlanan kongreye çok önemli isimlerin katılması bekleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra uluslararası sosyal projelere imza atan Katar Prensesi Sheikha Al-Thani, Ürdün Veliaht Prensi El Hassan bin Talal ve İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos gibi dünya çapında tanınmış isimlerin davet edileceği  belirtildi.

 

Yıllardır inanç turizmi alanında çalışmalar yapan ve böyle bir kongrenin hayalini kuran turizmciler Rüstem Yüksel ve Dilek Araç, kongre ile ilgili hazırlıklarını 1 yıl önce başlattı. Bu proje ile Müslüman, Hıristiyan ve Musevi dinlerinin oluşturduğu semavi dinlere mensup din adamlarını Çeşme'de buluşturmaya hazırlanan turizmciler, aynı zamanda kongre sonrası program doğrultusunda Efes (Ephesus), İzmir (Smyrna), Bergama (Pergamum), Akhisar (Thyateira), Salihli (Sardis), Alaşehir (Philadelphia) ve Denizli (Laodicea) gibi inanç turizmi  açısından  önemli yerleri ziyaret edecekler. Turlar sırasında Hıristiyanlar için çok önemli olan Meryem Ana ve Efes'in tanıtılması da amaçlanıyor.

 

DÜNYA BARIŞ ELÇİSİ JAMES TWYMAN ÇEŞME’YE KONGRE’YE GELİYOR...

 
James Twyman uluslararası üne sahip, en çok satan yazarlar listesinde olup, aynı zamanda yönetmen ve barış konserleri veren dünyaca ünlü bir müzisyen.  O dünyada  "Barış Ozanı" olarak anılan bir kişidir. Irak, Kuzey İrlanda, Güney Afrika, Bosna ve Sırbistan gibi ülkelerde milyonlarca kişiye  barış konserleri vermiştir. James of Love Işık Elçisi,  Manevi Peacemaking Sanat ve son zamanlarda Musa Kanunu, Kabala Kodu ve Proof dahil on iki kitap yazmıştır. James ayrıca, dünyada barış 400 barış temsilcisinin  üzerinde rütbesi olan bir dinler arası örgütün başkanı ve  kurucusudur.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.