Dinler Hotels, Kapadokya’da yüzyılın projesine imza atıyor…

Dinler Grubu, Kapadokya’da yüzyılın projesini hayata geçiriyor. Ürgüp’ü bir kez daha dünyanın gündemine taşıyacak “Kayakapı Kültürel Ve Doğal Çevre Koruma Ve Canlandırma Projesi”, daha önce proje ortağı olan ve bugün projeyi tek başına yürütme kararı alan Dinler Turizm A.Ş tarafından hayata geçiriliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dinler Hotels, Kapadokya’da yüzyılın projesine imza atıyor…

Kayakapı Kültürel Ve Doğal Çevre Koruma Ve Canlandırma Projesi”nin geçmişi, 2002 yılına dayanıyor. Proje, Unesco tarafından da büyük bir ilgiyle izleniyor ve maddi destek alıyordu. “Kayakapı Projesi” kapsamındaki çalışmalar, 2006 yılına kadar devam etti. Ancak proje ortaklarından bazılarının ayrılması ve ekonomik nedenler, projenin durmasına sebep oldu.

 
Çalışmaları yeniden başlayan projeyi tek başına üstlenen Dinler Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinler,  Türkiye’nin ve hatta dünyanın en kapsamlı turizm projesini gerçekleştirmiş olacak. Projenin amacı, Ürgüp’ün en eski yerleşim alanlarından biri durumundaki terk edilmiş bu bölgenin, üzerindeki yapılarla ve yakın çevresini oluşturan doğal alanlarla birlikte, bir “çevre mirası” olarak korunmasını sağlamak.
 

Proje kapsamında turizme kazandırılması planlanan Kayakapı Mahallesi’nin geçmiş yaşantısına özgü gelenekler de özgününe sadık kalınarak yaşatılacak ve dünyaya tanıtılacak. Ürgüp kentinin yaşam alanından kopuk bir tatil köyü yaratmak yerine şehir ile bütünleşen bir turizm alanı oluşturulmasının amaçlandığı proje tamamlandığında,  yerel halka ve ziyaretçilere açılacak.

Bu ölçekte ve tamamı tarihi binalardan oluşan bir mimari dokunun, varolan kültürel ve sosyo-ekonomik değerlerine zarar vermeden onarılarak ve sağlamlaştırılarak korunması da projenin en temel amaçlarından biri olaral öne çıkıyor.

 
Kayakapı Proje alanında gerçekleştirilen brifingde Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Mevlüt Coşkun tarafından, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar, Ürgüp İlçe Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürü Nedret Bulut, Ürgüp Belediye meclis üyesi ve Kayakapı Projesi İdari Amiri Müdürü Hüsnü Sucu, Ürgüp AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Koçak ve diğer katılımcılara projenin geçmişi, bugünü ve geleceği hakında bilgi verildi.
 
Brifing’in ardından Vali Savaş ve beraberindekiler Kayakapı projesinin gerçekleştiği alandaki çalışmaları Kurul Müdürü Mevlüt Coşkun ve Kayakapı Projesi İdari amiri Hüsnü Sucu eşliğinde yerinde incelediler. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.