Didimli turizmciler 9 günlük tatilden memnun

Didim Ticaret Odası Turizm grubu meclis üyesi ve seyahat acentesi işletmecisi Hikmet Atilla, ilçede 9 günlük bayram tatilinde nitelikli otellerin doluluk oranlarının iyi olduğunu fakat tatilcilerin genellikle evlerde ve sitelerde kaldığını dile getirdi.

14/04/2024 22:56
Didimli turizmciler 9 günlük tatilden memnun

9 günlük Ramazan Bayramı tatili, turizm beldelerinde hareketlilik sağlarken, Aydın'ın Didim ilçesi de tatil hareketliliği yaşayan şehirlerden oldu. Bayram dolayısıyla yaşanan hareketlilik Altınkum plajına yansırken, Didim Ticaret Odası Turizm grubu meclis üyesi ve seyahat acentesi işletmecisi Hikmet Atilla, bayram tatilini değerlendirdi. Sesgazetesi'nde yer alan habere göre Atilla; “9 günlük Bayram tatilini Didim de evleri olanlar iyi değerlendirdiler ve geldiler. Açık olan nitelikli otellerimizin doluluk oranları oldukça iyi idi.

Küçük otellerimiz de açıktılar, fakat istedikleri dolulukları yakalayamadılar ama yine de memnun geçirdiler. Plajlarımızda ve koylarımızda yoğunluk iyi idi. Turizm sektörü, 50 sektöre katma değer üretmekte, dolayısı ile her sektör bir şekilde Didim de oluşan kalabalıktan faydalanmakta. Didim de otellerde konaklayan turistlerden daha fazlası evlerde, sitelerde kalmaktalar. Otellerde kalanları dışarıya çekmemiz gerektiğini söylerken evde kalanları da aynı şekilde düşünmek gerekir. Onlar sadece marketlerde alışveriş yapmamalılar, dışarıya çıkmalılar, yemeğe gitmeliler, eğlenceye gitmeliler.” dedi.

“DİDİM’E ÖZGÜ YEMEK SUNULMALI”

Didim’e özgü bir yemek yada tanıtımın gerekliliğine dikkat çeken Atilla, “Yabancı veya yerli turistin dışarıya çıkması biraz da bize bağlıdır. Nasıl Adana’ya gittiğimizde illaki bir kebap yemek istiyorsak, Diyarbakır’da kadayıf, Gaziantep’te baklava almayı düşünüyorsak, Malatya da kaysı almadan dönmüyorsak.

Didim’e de insanlar geldiklerinde mevcut değerlerin haricinde Didim’i öne çıkaracak bir şeyleri bulmaları gerekiyor. Didim’e has bir yemek çeşidini ön plana çıkarmalıyız. Hatta sadece bu yemeği yemek için çevre illerden Didim’e gelmeliler. Uzaklardan gelip güneye Dalyan kavşağından, Akbük kavşağından geçenler, haydi Didim'e birkaç saatliğine uğrayalım demeliler" sözleriyle öz eleştiri yaptı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.