Didem Bulgurlu: Türkiye Kapadokya'yı yeni keşfediyor

Cappadocia Cave Resort & Spa Hotel Genel Müdürü Didem Bulgurlu, 18 yıldır Kapadokya bölgesindeyim, son yıllarda bölgeye yapılan yatırım sayesinde otel ve balon turizmi ile ardımızdan sıkça bahsettirmeyi başardık.

31/12/2019 23:40
Didem Bulgurlu: Türkiye Kapadokya'yı yeni keşfediyor

Halil Yüceer / Turizm Aktüel

Kapadokya’nın tanıtımı için biz işletmecilere de büyük bir iş düşüyor. Bizlerin de bölgeye kazandıracağımız kalite ile yol haritasına katkıda bulunmamız gerekiyor. Kapadokya bölgesi, kayalara oyulmuş butik otelleri ve balon turları ile bir marka haline geldi.

Kapadokya’da 2014 sezonu nasıl geçiyor, sezondan memnun musunuz?

Küresel kriz, dünya kupası ve de ülkemizde yaşanan bazı olumsuzluklar her sektörü etkilediği gibi bizleri de etkiliyor. Turizmde geçirdiğim bunca yıl çok kez mali kriz, terör hareketleri gibi dar boğazdan geçtiğimiz günler oldu. Diğer sektörleri bilemem ama doğru bir strateji ve kriz yönetimi ile krizlerin fırsatlara dönüştüğüne tanık olduğum zamanlar çok  oldu. Tabii ki Kapadokya da nasibini aldı. Çünkü Istanbul'a gelemeyen misafir bölgeye de ulaşamadı. Ancak dünyanın küresel anlayışla birleştiği bir çağda seyahat etmek azalmıyor. Sadece seyahat eden kitlenin profili değişiyor. Önemli olan o kitleyi keşfetmek ve pay almak.

Kapadokya Türk turizminde çok önemli bir destinasyon. Peki Kapadokya’ya Türkiye’nin tanıtım kampanyalarında yeterince yer veriliyor mu?

Türkiye Kapadokya'yı daha yeni keşfetti. Kapadokya'ya olan ilgiyi özellikle yurtdışından gelen taleple fark etti. 18 yıldır bölgedeyim ve hep aynı şeyi duyarım ''Dünyada başka Kapadokya yok''.  Doğru ama talep yaratmak için tanıtım yapmanız gerekiyor. Son yıllarda bölgeyi keşfeden yatırımcılar sayesinde otel, balon firmaları gibi işletmelerle kendimizden söz ettirmeye başladık. Herşeyi devletten beklememek lazım. Bazen de biz işletmeciler tanıtım konusunda yönlendirmek ve işletmelerimize kazandıracağımız kalite ile yol haritasına katkıda bulunmamız lazım.

CCR HOTELS & SPA Genel Müdürü Didem Bulgurlu, "Biz, Kapadokya olduğu için tesisismizi buraya açtık. Biz Kapadokya sayesinde Spa alanı kayaların içinde özel bir tesise sahibiz. Bir otel inşa etmedik, var olan kayadan alanları restore ettik. Misafirlerimiz küllerinden tekrar hayat bulan bir mahallede konaklıyorlar ve CCR HOTELS & SPA ancak misafirlerinin memnuniyeti ile onore oluyor" dedi.

Kapadokya Türk turizminin göz bebeği mi, üvey evladı mı?

Henüz göz bebeği değil çünkü Türkiye hala deniz turizmine yatırım yapıyor. Kapadokya'nın çok özel bir yer olduğuna önce bizim inanmamız lazım. Bu tıpkı komik olmadığına inandığınız bir fıkrayı anlatmanıza benze. Siz komik olduğuna inanmadığınız için dinleyenler de gülmez. Önce biz inanacağız. Hatta Türk insanı için Kapadokya 'ya gelmek hep ertelenen bir tatildir. Ama birkez gelindikten sonra herkes hayran kalıyor.

Kapadokya bölgesinde sizce çözüm bekleyen sorunlar neler? Siz ne gibi öneriler sunuyorsunuz?

Maalesef eksiklerimiz  var. Alt yapıdan tutun, kalifiye elemana, sosyal ve kültürel etkinlik alanlarına kadar tedarik etmemiz gereken çok şey var. Kapadokya fotojenik yapısı, tarihi ve halkıyla aslında bir cennet. Bizim planlı bir işbirliği ile bu eksiklerimizi gidermek için yola koyulmamız lazım.Bunun için de işletmelere çok şey düşüyor.

Kapadokya’da turizmi ürünlerini çeşitlendirmek adına neler yapılabilir?

Butik kayalara oyulmuş otelleri, balon turları ile aslında bir marka haline geldi. Ama kalış süresini uzatmak için yeterli değil. Yine aynı kalitede hizmet sunan restaurantlara,bar ve eğlence merkezlerine ihtiyaç var. Bunun yanı sıra bisiklet ve yürüyüş parkurları iyileştirilmeli ve tanıtımı yapılmaldır.

Kapadokya 4 mevsim hizmet veren bir destinasyondur ve her mevsimi etkinliklerle zenginleştirebilirsiniz. Dünya kentleri artık müze ve tarihi alanlarda eventler düzenliyor. Sadece kültürel etkinlikler değil festival, konserlerle cazip hale getirilebilir.

Didem Bulgurlu, "Biz Kapadokya'lı turizmciler günü kurtarmak adına işler yapmak yerine, gerçekten de kaliteye önem vermeyi keşfettik." 

Kapadokya, turizm kapasitesinin kaçta kaçını kullanabiliyor?

İstatistikler Türkiye'de çok sağlıklı sonuçlar vermiyor ama ülkeye giren yolcu ve yatak doluluklarına bakınca biz ancak % 8'ini bölgeye çekebiliyoruz. Bunda havaalanlarının ve inen uçak sayısının da olumsuz etkileri var. Nevşehir ve Kayseri olmak üzere 2 havaalanımız var ama sadece İstanbul uçuşları bulunmakta.

THY Nevşehir  Bölge Müdürü Sayın Osman Taha Bey'in başarılı çalışmalarına buradan teşekkür etmek istiyorum. Çünkü hem uçuş sayısını yükseltti hem de Antalya uçuşları konusunda başarılı çalışmaları oldu. Her ne kadar Antalya uçuşları daha sonra iptal edilmiş te olsa bu noktaya gelmiş olmak önemlidir. İnanıyoruz ki en kısa zaman Antalya, İzmir gibi önemli noktalara uçuşlar başlayacaktır.

Kapadokya’da turizmciler bölgenin tanıtımı adına üzerine düşeni yapıyor  mu, ya da neler yapılıyor?

Kapadokya turizmcileri günü kurtarmak adına işler yapmak yerine gerçekten de kaliteye önem vermeyi keşfetti. Nicelik (yeni sayı) değil Nitelik (kalite) dedi ve yatırımlarını o yönde gerçekleştirmeye başladı.

Tanıtım demek sadece broşür, reklam sayfası, fuara katılmak demek değildir. Kapadokya'lı turizmciler bunun farkında ve herbir işletme  markaya değer katmak ve markadan fayda sağlamak adına hareket ediyor.

Kapadokya'da bir işletme yöneticisi olarak,otelinizin Kapadokya'da konumlamasından memnun musunuz?

Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki; Kapadokya, CCR HOTELS & SPA'ya değer katmaktadır. Temel ilkemiz budur. Biz, Kapadokya olduğu için tesisismizi buraya açtık. Biz Kapadokya sayesinde Spa alanı kayaların içinde özel bir tesise sahibiz. Bir otel inşa etmedik, var olan kayadan alanları restore ettik. Misafirlerimiz küllerinden tekrar hayat bulan bir mahallede konaklıyorlar ve  CCR HOTELS & SPA ancak misafirlerinin memnuniyeti ile onore oluyor.

Bu inanç ve ilkeyle her yıl bir hizmet ödülü alıyor. Çünkü ekip arkadaşlarımız da, bahçıvanından departman şeflerine farklı bir tesiste hizmet vermekten mutlu oluyor. Eğer bir başarı söz konusu ise ekip arkadaşlarımıla misafirlerimiz arasında kurulan o özel bağdan kaynaklanmaktadır. Bu biraz da Anadolu insanının kocaman bir yürekle verdiği hizmetten kaynaklanıyordur. Ama unutulmamalıdır ki, otel yatırımcımız Sayın Mustafa Çankaya böyle bir tesisi Kapadokya'ya kazandır


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.