Devrim isyanları, Türk turizmine yarar...

Akdeniz çanağı içerisinde bulunan Türkiye’nin turizmdeki rakipleri Tunus’tan sonra Mısır’da dün zirveye ulaşan eylemler sokakları savaş alanına çevirirken, bu durumun 2011 yılı yaz rezervasyonlarında Türkiye’yi öne çıkaracağı belirtiliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Devrim isyanları, Türk turizmine yarar...

Türk turizmciler “sorunsuz Türkiye” imajının bu ülkelerin kaybedeceği turistlere karşı “sığınılacak bir destinasyon” olarak öne çıkacağını ifade ediyorlar.

 

 

‘KORKU VERİYOR’

 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır Mısır’daki bu durumun Türkiye’ye artış olarak yansıyacağını kaydetti. Bu tür olayların yaşanmasından dolayı uzgün olduklarını belirten Çorabatır, “Ancak burayı tercih eden misafirler açısından bunun olumsuz bir durum ortaya koyacağını düşünüyoruz. Tam yaz tatili için rezervasyon yapma zamanına denk gelmesi tercihleri başka ülkelere doğru yöneltecektir” diye konuştu. Çorabatır, Mısır’ın yanı sıra Tunus, Fas, Cezayir, Yunanistan’da yaşanan farklı olumsuzluklar karşısında Türkiye’nin tercih bakımından taşıdığı özelliklerle ön plana çıkacağını düşündüklerini söyledi. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.