Dev tatil köyü yeni sahibini arıyor

Antalya’nın en önemli turizm bölgelerinden Kemer Göynük’teki Club Phaselis Tatil Köyü’nün üst kullanım hakkı banka tarafından satışa çıkarıldı. Otel için talipliler de çıkmaya başladı.

23/03/2019 14:15
Dev tatil köyü yeni sahibini arıyor

Türkiye’nin en büyük kongre ve toplantı organizasyonu firmalarından Flap Kongre ve Toplantı Hizmetleri A.Ş, Club Phalelis’e talip oldu. Flap Tour, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP)’a açıklama yaptı. Antalya Kemer’de Club Phaselis Otelinin İş Bankası tarafından sahip olunan üst hakkının, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından finansal danışmanlığı yürütülen “kapalı zarf usulü” ile satışına teklif verileceği belirtildi.

Konuyla ilgili her türlü çalışmanın yapılması, görüşmelerde bulunulması, şirket adına teklif mektubu hazırlanması, teklifle ilgili bilgi ve belgelerin hazırlanarak müzakerelerin gerçekleştirilmesi aşamalarını yerine getirmek üzere şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ziya Tansu ve Yönetim Kurulu üyesi Osman Turgut Fırat’ın görevlendirilmesine kar verildiği bildirildi.

Antalyalı işadamı Mustafa Çalık tarafından kuruldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya’nın Kemer Göynük’teki doğa harikası bir alanda bulunan araziyi, 3 Aralık 1986 tarihinde Faseltur Turizm Tic. ve San. A.Ş.’ye 49 yıllığına tahsis etmişti. Club Phaselis Tatil Köyü 2014 yılında vefat eden Antalyalı işadamı Mustafa Çalık tarafından kuruldu.

Ancak bazı banka borçlarının yanı sıra, Mustafa Çalık’ın kardeşi Ataç Grubu’nun ortaklarından Hüseyin Çalık’a olan kefaleti nedeniyle sıkıntı yaşadı. Maddi sıkıntı ve kefalet borçları yüzünden 2015 sezonunda kapanan tatil köyü, 2016 yılında hiç faaliyet göstermedi.

2017’de icradan satışa çıkarılmıştı

Club Phaselis’in 49 yıllık arazi tahsisi de, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca iptal edildi. Tatil köyünün kapalı olmasından dolayı ‘taşınmazın etkili, ekonomik ve verimli kullanılmaması ve böylece kamunun zarara uğratılması sebebiyle’ tahsisinin iptaline karar verildi. Bakanlıkla yapılan sözleşme gereği Hazine’ye devredilmişti.

Ancak ipotek alacaklısı İş Bankası’nın başvurusu üzerine Kemer İcra Müdürlüğü, 2017’de tatil köyünü icradan satışa çıkarmıştı. Tatil köyü, 70 bin 755 metre alan üzerine kuruluydu ve 2035 yılı sonuna kadar tahsis hakkı bulunuyordu. Bankaya olan 44 milyon doların üzerindeki borçları nedeniyle 88 milyon 943 bin TL muhammen bedel üzerinden icradan satışa çıkarılmıştı fakat satılmamıştı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.