Depremzedeleri ağırlayan turizmciler Vali Yazıcı’dan hangi konuda destek istedi?

Alanya'da depremzedelere tesislerinin kapılarını açan turizmciler, devletin depremzedelerin ücretsiz barınma ve yiyecek ihtiyacını karşılayan otellere enerji ve personel desteği vermesi konusundaki sektörün taleplerini Vali Yazıcı'ya iletti.

12/02/2023 23:56
Depremzedeleri ağırlayan turizmciler Vali Yazıcı’dan hangi konuda destek istedi?

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Alanya’ya gelerek Afet Koordinasyon Merkezi’nde işlemleri devam eden depremzedeleri ziyaret etmesinin ardından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) ilçe protokolü ve turizmcilerle bir araya gelerek istişare toplantısına katıldı.

Toplantıda Vali Yazıcı ilçe protokolü ve turizmcilerle bölgede ağırlanacak olan depremzedeler konusunda fikir alışverişinde bulundu. Toplantı ile ilgili açıklama yapan ALTSO Başkanı Eray Erdem, Gerçek Alanya'da yer alan haberde, "Antalya Valimiz Ersin Yazıcı başkanlığında, İl Jandarma Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in katılımlarıyla turizm işletmecileriyle olağanüstü toplantıda odamız ev sahipliğinde bir araya geldik.

Otelciler hayırseverlikte liderliği kimselere kaptırmıyor

Deprem mağduru kardeşlerimizin, Alanya'mızdaki ihtiyaçlarının karşılanması noktasında hayırsever iş insanlarımızın destek, görüş ve önerilerini aldık. Alanya’mızın kadirşinas otelcilerinin hayırseverlikte liderliği kimselere kaptırmadığının bilinciyle devletimizin en azından depremzedelerin ücretsiz barınma ve yiyecek ihtiyacını karşılayan otellere enerji ve personel desteği vermesi konusundaki sektörün taleplerini Valimize ilettik.

Ayrıca bu barınma ihtiyacının karşılanmasının ardından ikinci aşamada da sürecin sorunsuz biçimde sürdürülebilmesi adına fedakarlık yapan otelci arkadaşlarımızın kaygılarını dile getirip Vali Yazıcı’dan destek istedik. Tarihin en büyük devlet millet dayanışmasının yaşandığı bu günlerde yaraların sarılması konusundaki çalışmaların bütün aşamalarıyla planlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşüncelerden hareketle gün birlik günü deyip, bu zorlukların üstesinden birlikte geleceğiz” dedi. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.