Denizbank'ın yeni sahibi turizme giriyor...

Denizbank’ın 99.85'ini 3.5 Milyar Dolara satın alan Rus finans devi Sberbank, Rusya-Türkiye arasındaki turizm trafiğine de yatırım yapacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Denizbank'ın yeni sahibi turizme giriyor...

Haziran başında Denizbank'ın yüzde 99.85'ini 3.5 Milyar Dolara satın alan Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Türkiye'de turizm kategorisinde ciddi atak yapacaklarını, bankanın tepe yönetiminde ise değişikliğe gitmeyi planlamadıklarını açıkladı.

Elindeki varlıkların toplamı 320 Milyar Doları bulan Sberbank'ın uluslararası yatırımlarının başındaki isim olan Gorkov, yakın gelecekte yeni alımlara değil daha çok bankacılık platformlarını ileri götürme adına çalışma yapacaklarını ifade etti.

Rusya'da yayımlanan Moskow Times'a konuşan Gorkov, gelecekte Avrupa bölgesinde gelişme yönünde adım atacaklarının da mesajını verdi. Türkiye ile Rusya arasında gelişen ilişkilerin bu dev yatırımda etkisinin olduğunu vurgulayan ve iki ülke arasında sıkı bağlar olduğunun altını çizen Sergey Gorkov, özellikle her yıl Türkiye'ye gelen 4 milyon Rus turistin kendileri için büyük potansiyel barındırdığını kaydetti.

Denizbank'ın şube ağının Türkiye'nin güney kıyılarında oldukça güçlü olduğunu, Rus turistlerin ilgisinin de bu bölgelerde yoğunlaştığı bilgisini veren Gorkov, turistlerle birlikte turizm şirketlerine destek için özel programlar hazırlayacakları anlattı.(Milliyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.