Deniz Uğur, Bentour'un 2023 hedeflerini açıkladı... 200 bin paxı yakalayacağız

Bentour Reisen CEO'su Deniz Uğur, 2022 yılında tüm zamanlardan çok daha iyi bir sezon geçirdiklerini, 2023 yılında daha da iyi olacaklarını söyledi.

06/11/2022 22:33
Deniz Uğur, Bentour'un 2023 hedeflerini açıkladı... 200 bin paxı yakalayacağız

Deniz Uğur, Turizmdays.com'a yaptığı açıklamada, bu yıl çok güzel bir sene geçirdiklerini belirterek, ''Turizmde başarılı bir sezon geçirdik. 2019 yılı rakamlarını baz aldığımızda 2022 yılında yüzde 40 artış sağladık. En iyi seneden çok daha iyi bir sezon geçirdik'' dedi.

Almanya, İsviçre, Avusturya ve Hollanda'dan bu yıl Türkiye'ye 170 bin turist getirdiklerine işaret eden Deniz Uğur, şunları söyledi:

2023 yılında hedefimiz 200 bin paxı yakalamak

''2023 yılında hedefimiz 200 bin paxı yakalamak. 2023 yılında da 2022 yılına göre yüzde 20'lik bir artışı yakalayacağımıza inanıyorum. Ancak bizim için sayı çok önemli değil. Amacımız kaliteli müşterileri Türkiye'ye getirmek. Çünkü Türkiye bunu hakediyor. Türkiye'deki otellerimiz dünya standartlarına göre çok iyi. Sunexpress gibi çok iyi bir partnerimiz var.

Türkiye'de oteller enflasyona göre zam yaptı. Fiyatlar artınca bazı müşteriler bunu ödeyemez hale gelebiliyor. Bu nedenle bizim daha yüksek gelir grubu olan müşterilere daha fazla yönelmemiz lazım. Sadece fiyatı artımak yetmiyor. İmajımızı ve kalitemizi de artırmalıyız. İmajımızı ve kalitemizi daha da artırırsak o zaman sorun kalmaz. Ancak bu hemen olmuyor. Bir kaç yıl içinde bunu yapabiliriz.''

Ülkelere göre tanıtım yapılmalı

Rakip ülkelere göre Türkiye'deki otellerin daha kaliteli olduğunu vurgulayan Uğur, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı pandemi döneminde çok güzel işler yaptı. Güvenli turizm sertifikasını çıkardı. Aynı zamanda tanıtıma da çok katkı veriyor. Bir de ülkelere göre özel reklamlar yapılmalı. örneğin İsviçre için özel reklam kampanyaları düzenlenmeli. Eğer bu tür tanıtımlar yapılırsa o pazarlar için çok daha iyi olur. Genel anlamda yapılan çalışmalardan memnunuz'' dedi.

Uğur, ''Bentour olarak müşterilerimize yönelik dijital servisler hazırlıyoruz. Örneğin havalimanında müşteriler için hızlı geçiş, özel transferler, yani kişiye özel hizmetler sunmaya başladık. Müşteri dijital ortamda istediği hizmeti alabilecek'' diye konuştu.

Bentour yeni binasına kavuşuyor

Bentour Reisen'in Antalya'da kendine ait bir merkez binasının olacağını vurgulayan Deniz Uğur, ''Bentour Reisen olarak Antalya'da merkez ofisimizi açacağız. Havaalanı Turizm yolu üzerinde inşaatı devam eden kendi binamızda hizmet vereceğiz. Bina 6 katlı olacak. Antalya'daki operasyonlarımız bu ana binadan devam edecek'' diye sözlerini tamamladı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.