Deneyimli turizmci, danışmanlık şirketi açtı...

Turizm sektöründe 30 yılı aşan tecrübesi bulunan Orhan Yeşerenyuva, deneyimlerini kurduğu danışmanlık şirketi aracılığıyla turizmcilere aktaracak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Deneyimli turizmci, danışmanlık şirketi açtı...

2013 Ocak ayı  başlarında Progress Otel İşletme ve Danışmanlığı A.Ş yi kuran Yeşerenyuva, otel yatırımcılarına danışmanlık ve otel işletme hizmeti veriyor. Sektörde otel açılışları ve otel işletmesi konusunda 31 yıllık deneyimi bulunan Orhan Yeşerenyuva, sene başında kurduğu otel işletme ve danışmanlık şirketi Progress ile deneyimlerini turizme yeni giren yatırımcılara aktaracak.

Yeşerenyuva, yatırımın karar anından başlayarak, projenin oluşturulması, geliştirilmesi ve denetlenmesi aşamalarında yatırımcının yanında olacak. Ayrıca otel açılışı konusunda da yatırımcıya destek verecek olan Yeşerenyuva, otel açıldıktan sonra talep halinde otelin işletmesini de yatırımcı namına üstlenecek.
 
Yeni çalışma alanıyla ilgili Turizm ve Yatırım Dergisi’nin sorularını yanıtlayan Orhan Yeşerenyuva, “Bizyatırımcı danışmanlığı yapıyoruz. Yatırım kararı alınmasından otel açılana kadar tüm safhalarda yatırımcıya destek veriyoruz. Ayrıca otel açıldığında otelin işletmesi için ‘Third Party Management Company’ olarak, oteli yatırımcının namına işletiyoruz” dedi.
 

Yatırım maliyetini yüzde 10 aşağıya çekiyoruz

Yatırımcı danışmanlığı üzerine yoğunlaştıklarını belirten Yeşerenyuva şöyle devam etti: “Yatırımcı otel yapmaya niyetlendiğinde arazisi veya binası için öncelikle bir fizibilite çalışması yapıyoruz. İkinci olarak avan proje üzerindeki düzeltmeleri gerçekleştiriyoruz. Yani ikinci işimiz proje danışmanlığı. Ondan sonraki işimiz eğer yatırımcı proje  için bir marka istiyorsa işletme markaları ile temasa geçip bu markayı  tesbit etmek ve anlaşma aşamasına getirmek üzere LOI ve/veya MOU belgelerini almak. 

Bu şirket ile “İşletme Anlaşması”, “Franchise Anlaşması”, "Kira Anlaşması" ve “Teknik Hizmetler Anlaşması” gibi her türlü anlaşmalar için yatırımcı namına ve lehine görüşmeler yapıp neticelendirmek. Arkasından otelde açılış öncesi dönemi başlıyor. Bu noktada teknik detaylardan tutunda, kullanılacak olan malzemelerin türüne ve kalitesine kadar tüm detaylarının belirlenmesinde yardımcı oluyoruz ve yatırımcıyı gereksiz harcamalardan koruyarak yatırım maliyetlerini kontrol altına alıyoruz.
 
Ben şu konuda iddialıyım, çıkarılan yatırım maliyetini yüzde 10 mertebesinde aşağıya düşürebilirim, çok fazla yanlış yatırım yapılıyor ve yanlış paralar harcanıyor. Ayrıca açılış öncesi bütçesi, işletme bütçesi, personel bütçesi gibi yatırımcının kontrol altında tutması gereken mali detayları ve otelin personelinin bulunması, iş tanımlarının yapılması, eğitilmesi gibi iyi bir işletme için şart olan  konularda da destek veriyoruz.”
 

Doğru yatırımla otel işletilirken de ciddi tasarruf sağlanır

Yatırım maliyeti kadar otelin işletilmesi sırasında da ciddi tasarruf edilebileceğini belirten Yeşerenyuva, “Bizim en önemli farkımız, açılışın yanı sıra otel işletilirken ki tasarrufu sağlamak, bu da gerekli sistemleri inşaat aşamasında ortaya koyarak oluyor, yatırım döneminde doğru yapılacak olan her “artı” işletme döneminde kesinlikle çok para kazandıracaktır” diye konuştu.

Otel işletmelerine talibiz

Progress’in ‘‘Third Party Management Company’ olarak da hizmet verdiğini anımsatan Yeşerenyuva, Türkiye’de yeni gelişmeye başlayan bu alanla ilgili şu bilgileri verdi: “Otelcilikten gelmeyen yatırımcılar için gelişen bir alan. Bazı uluslararası zincirler otel işletmeciliğini bilmeyen yatırımcılara franchise vermek istemiyor. Dolayısıyla oteline işletme markası alarak almak isteyen yatırımcı için bir işletme şirketinin işletmesini şart koşuyor. O zaman ‘‘Third Party Management Company’olarak biz yatırımcının namına oteli işletiyoruz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.