Demre Belediye Başkanı turist istemiyor mu?..

Noel Baba Kilisesi'nin bulunduğu Demre'nin Belediye Başkanı 500 bin turist için, "Gelmesinler. Onların B..unu biz temizlemek zorunda mıyız?" dedi. Bu inanılmaz iddiayı ortaya atan 'Yeni Alanya Gazetesi'ne göre Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Demre’de kesinlikle turist görmek istemiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Demre Belediye Başkanı turist istemiyor mu?..
Yeni Alanya gazetesinin iddiasına göre, “Turizm cenneti bir Demre” sloganıyla iki dönemdir seçilen Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, gelen turistlerin ilçeye katkıları olmadığını iddia ederek, “Para bırakmıyorlar. Ben onların b..k..nu, pisliğini temizlemeye hevesli değilim. Bu şekilde gelmesinler, istemiyoruz” dedi.

İlçede 6 yıldır belediye başkanlığı yapan Demokrat Partili (DP) Topçu, turizmden asıl geliri tur organizasyonu yapan firmaların kazandığını, tur ile Demre’ye gelen turistlerin, ilçe esnafına hiç bir katkısının olmadığını savundu. Topçu, “Noel Baba Kilisesi ile Myra Antik Kenti’ni yılda yaklaşık 500 bin turist ziyaret ediyor. Buraya geliyorlar, müzeyi gezip çekip gidiyorlar. 3 liraya yemek yiyorlar. Esnafımız zararına çalışıyor. İlçeye hiçbir katkıları yok. Gelip gidiyorlar, bize pisliklerini temizlemek kalıyor” diye konuştu.


“2010 TURLARINDAN ÇIKARSINLAR”
İlçenin Kale olan adının, turizmin gelişmesi için yıllar önce Demre olarak değiştirildiğini vurgulayan Topçu, ancak ilçenin yıllardır turizmden hiçbir fayda görmediğini savundu. Turizm firmalarının da ilçeye katkı sağlamadığını ileri süren Topçu, “Turizm bizi memnun etmiyor. Belediyeye yarayan hiçbir yanı yok. Turizmciler ‘hep bana hep bana’ diyor. Büyük otellerin hiçbirisi bu ilçeye bir çivi çakmadı. Biz buraya tur satılması taraftarı değiliz. Hatta firmalar, 2010 turlarından ilçemizi çıkarsınlar” dedi.


“GEREKİRSE YOLU KAPATIRIM”
Aynı sözleri turizmcilere de söylediğini anlatan Topçu şöyle devam etti: “Rehberler Odası Başkanı Osman Özbuldu’yla görüştüm. ‘Turistleri ilçeye sokmayacaksanız getirmeyin. Ben onların çöpünü temizlemeye hevesli değilim’ dedim. Bunlar için para da harcayamam. Yılda 500 bin turist geliyor. Hepsi birer euro verse 1 milyon TL yapar. O parayla caddeleri yaparsın, her türlü hizmeti yaparsın. Eğer benim ilçeme katkıları olmayacaksa bırakın hizmet vermeyi, gerekirse kilisenin yolunu dahi kapatırım.” 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.