Deloitte, değişen seyahat trendlerini açıkladı

Deloitte seyahat trendlerindeki değişimi ortaya koyan araştırmasının konu başlıklarını 2. TÜRSAB Turizm Kongresi’nde açıkladı.

18/02/2024 00:41
Deloitte, değişen seyahat trendlerini açıkladı

TÜRSAB’ın Antalya’da düzenlediği 2. TÜRSAB Turizm Kongresi’nde Turizmde Dijital Dönüşüm Stratejileri panelinde konuşan Deloitte Turizm Sektör Lideri Osman Arslan, tüketici taleplerindeki değişimi vurguladığı konuşmasında Deloitte’in seyahat trendlerine dönük yapmış olduğu araştırmadan başlıklar ortaya koydu.

Deloitte Turizm Sektör Lideri Osman Arslan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Araştırma sonuçlarının turizm sektörü adına sevindirici olduğunu söyleyebilirim. Pandemi sonrası başlayan intikam tatilleri dönemi bitecek, seyahat akışı normalleşecek. Bu süreçte seyahat taleplerinde artış bekliyoruz.

Pandemi döneminde hayatımıza giren evden veya uzaktan çalışma kısmen devam edecek. Tabii buna bağlı olarak uzun tatiller de sürecek.

Kurumsal seyahatler yavaş yavaş kendisini toparlayacak. Burada ciddi bir artış bekliyoruz.

Orta yaş grubunun seyahatlere dönüşü yavaş olmuştu, artık orta yaş grubu da seyahat etmeye başlayacak. Markaların bu yaş grubunda tatil tercihlerini incelemesi ve beklentilerini karşılaması gerekecek.

“Otel konaklaması artacak, aktiviteler öne çıkacak”

Pandemi ile konaklamalı seyahatler azalmış, ev, karavan, tiny house kiralama veya eş-dost, yakınlara gitme artmıştı. Yeni dönemde artık konaklamalı tatillerin artacağını görüyoruz.

Tabii önemli bir noktada tatilcilerin daha çok aktivite istediğini görüyoruz. Mutlulukta anı biriktirmek için daha çok aktiviteli arayışı olacağını söyleyebiliriz.

“Her kuruşun karşılığını almak istiyorlar”

Tüketiciler artık hayat pahalılığında harcadığı her kuruşun karşılığını almak ve tüm hizmetlere kolay erişim sağlamak istiyor.

Tüketicilerin gözünde sürdürülebilirliği dönük aksiyonlar öne çıkacak. İşletmelerin bu şekilde olması cazibelerini artıracak.

Kültürel mirasın korunması gerektiği tüketicilerin diğer bir beklentisi. Doğa, tarih ve şehir dokusunun korunması çok önemli.

En önemlisi ve kritik beklenti ise tabii ki dijitalleşme. Bunun hem işletme tarafı hem tüketici tarafı var. Verimlilik ve kaliteli insan kaynağı için bu çok önemli."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.