Dedeman'ın sözleşmelerinin feshi kesinleşti...

Suriye Turizm Bakanlığı, Dedeman şirketi yönetimiyle Şam ve Tedmur Otellerinin idaresi hususunda imzaladığı iki sözleşmeyi feshettiğini açıklayarak şirketten 31 Ocak tarihine kadar gerekli icraatları almasını talep etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dedeman'ın sözleşmelerinin feshi kesinleşti...

Suriye Turizm Bakanı, Dedeman şirketine bağlı iki otelin sözleşmesini feshettiğini açıkladı. Sana Ajansı’nın internet sitesinde yer alan habere göre, Turizm Bakanlığı kaynakları, sözleşmelerin Otel Çalışmalarını Değerlendirme ve Denetleme Komisyonunun ulaştığı sonuçlar uyarınca feshedildiğini belirterek komisyonun bakanlığın haksız yere üstlendiği zararlara yol açan otellerin işletilmesiyle ilgili kanuni, mali, teknik ve idari ihlaller yapıldığı sonucuna ulaştığına işaret etti.

Denetleme Komisyonu raporunda, söz konusu otellerde idari kararların alınmasıyla ilgili idari temellerin bulunmadığını bildirerek bunun karışıklığa, gergin bir atmosferin oluşması ve otel çalışanlarının rahatsızlığına yol açtığının altını çizdi.

Komisyon, şirketin sunduğu mali teklifin elde edilen sonuçlarla çeliştiğine dikkat çekerek bununla birlikte harcamalarda artış ve gelirde düşün yanı sıra uluslararası düzeydeki bu otellere layık olmayan bir hizmet gözlendiğini kaydetti.

Bununla birlikte, bakanlığa bu yönde birçok şikâyet geldiğine işaret edildi. Turizm Bakanlığı iki hafta önce mali gelirle ilgili sözleşme şartlarını ihlal etmesi nedeniyle Halep’teki Dedeman Oteli’yle imzaladığı sözleşmeyi feshetmişti. (finansglobal.com)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.