Dedeman'dan yeni marka geliyor...

Dedeman Grubu, uygun fiyatlı otel konseptini benimseyeceği yeni bir marka için hazırlık yapıyor. Dedeman Holding Turizm Grubu CEO’su Tamer Yörükoğlu, “Birkaç grupla görüşüyoruz, satın alma ya da sıfırdan otel inşa etmeyi seçebiliriz. Yurtdışında Türklerin ayak izini sürüp büyüyeceğiz” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dedeman'dan yeni marka geliyor...

Bu yıl turizm sektöründe 45’inci yılını kutlayan Dedeman, Türkiye’de oluşturduğu marka gücünü çevre ve komşu ülkelerde de büyütecek. Sahip olduğu 19 otelin 6’sı yurtdışında bulunan Dedeman Holding, yeni bir otel markası üzerinde çalışıyor. Dedeman Holding Turizm Grubu CEO’su Tamer Yörükoğlu, yeni bir alt marka ile daha hizmet vermek üzere hazırlandıklarını belirterek, “Bu yeni marka biraz daha uygun fiyatlı olacak. İş seyahatleri için konaklamaya dönük bir knosept üzerinde çalışıyoruz. Misafirlerimizden kullanmadıkları hizmetlerin ücretini almayıp bunu fiyata yansıtacağız” dedi.

 
Dedeman Park olabilir...
 

Dedeman’ın üzerinde çalıştığı uygun fiyatlı otel konsepti için Antalya’da gruba ait Dedeman Park adı üzerinde durulduğunu kaydeden Yörükoğlu, şunları anlattı: “Yeni otel markası için şu sıralar birkaç yatırımcı ile görüşüyoruz. Satın alma yada sıfırdan otel inşa etme gibi tüm alternatifleri değerlendiriyoruz. Yeni markanın ne olacağına tam olarak karar vermedik. Yine Dedeman vurgusu olacak bir isim düşünüyoruz. Yeni markamız üzerinden Anadolu’da büyümeyi planlıyoruz.”

 
Türklerin ayak izleri...
 

Dedeman’ın Türkiye’den yurtdışına açılacak kadar güçlü bir markaya dönüştüğünü vurgulayan Yörükoğlu, izleyecekleri stratejiyi şöyle anlattı: “Öncelikle yurdışında Türklerin ayak izlerini takip edeceğiz. Türklerin yoğun yaşadığı Almanya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Türkiye’yi ve Türkleri tanıyan, ortak kültürel ve tarihi bağlarımız olan çevre ve komşu ülkeleri de seçiyoruz. Bulgaristan, Suriye ve Özbekistan’da otellerimizi bunun için açtık. Oralardaki operasyonlarımız başarılı gidiyor.”

 
Irak’tan teklif aldık...
 

Türkiye’nin yoğun olarak iş aldığı Ortadoğu ülkelerinden ve Orta Asya ülkelerinden de kendilerine teklif geldiğini kaydeden Yörükoğlu, şöyle konuştu: “Azerbaycan’da bir otelimiz vardı ancak hukuki bazı sorunlarla karşılaştık. Şu anda çözüm aşamasındayız. Bize Irak’tan öneriler geliyor. Bunların hepsini değerlendiriyoruz. Bizim 50’inci yılda 50 otel gibi bir hedefimiz var. Bu hedefi yakalamak için koşmuyoruz, uygun gelen projeleri değerlendiriyoruz.”

 
120 Milyon Dolar...
 

Grubun şu anda 19 oteli bulunduğunu anımsatan Yörükoğlu, şunları dile getirdi: “2010 yılında 120 milyon dolar ciro elde ettik. Sezon farklılıkları nedeniyle ortalama yüzde 56 kapasite ile çalıştık. 2011’de otel sayımız 21’e çıkacak. Bu yıl için yüzde 20 büyüme hedefliyoruz.  Operasyon ve inşaatı devam edenlerle birlikte otel sayımızı 24’e çıkıyor.”

 

Suriye’nin en büyük yabancı otel zinciri...

 

Dedeman Otel grubunun yurtdışında 6 oteli bulunduğunu kaydeden Tamer Yörükoğlu, “Bunlardan 3’ü Suriye’de, 2’si bulgaristan’da ve biri de Özbekistan’da yer alıyor. Suriye’de ayrıca inşaatı devam eden yeni bir otelimiz daha var. Yurtdışında işletme anlaşması ile faaliyetteyiz. Suriye’de açılacak yeni otel ile birlikte ülkenin en büyük yabancı otel zinciri olacağız” şeklinde konuştu.

 

Herzog: Dedeman, Türkiye’den dünyaya açılan marka oluyor...

 

Türkiye’de uzun yıllar Ankara ve İzmir Hilton’da genel müdürlük yapan ve sonunda Hilton Grubu’ndan üst düzey yönetici olarak emekli olan Jean Poul Herzog, 2011 başında Dedeman’ın yönetim kuruluna girdi. Herzog, “Dedeman, Ankara Hilton’un en büyük rakibiydi. Türkiye’yi çok sevmiştim, Dedeman ile Türkiye’ye geri döndüğüm için çok mutluyum.

 
Gruba özellikle yurtdışı açılımında birikimlerimi aktaracağım. Türk turizmi iki başlı şekilde çok hızlı büyüyor. Kıyı bölgelerindeki tatil turizmi inanılmaz hızla büyürken, ekonomideki atılımlarınızla iş ve kongre turizmi de büyük bir hız kazandı” dedi. Dedeman’ın çok güçlü yerel marka olduğunu vurgulayan Herzog, “Öyle ki Dedeman bu gücünü dünyaya ve kısa süre içinde bölgesindeki ülkelere taşıyabilir. Zaten taşımaya başladı bile” diye konuştu.

 

‘Dedeman Medine’ son aşamaya geldi...

 

Dedeman’ın yurtdışındaki yeni adımlarını anlatan Tamer Yörükoğlu, “Amacımız Dedeman markasını bilen Türklerin dünyanın farklı bir yerinde tanıdık bir marka ile karşılaşmalarını sağlamak. Örneğin son olarak Medine’de bir otel işletmek üzere çalışmalara başladık. İşletme sözleşmesi ile işleteceğimiz bu otel ile ilgili olarak son aşamaya gelindi” diye konuştu.

 

Libya’yı şimdilik beklemeye aldık...

 

Tamer Yörükoğlu, Ortadoğu’daki olaylar öncesinde Libya’ya otel açmak için ilk temasları kurduklarını belirterek, şunları anlattı: “Bu ay sonunda Almanya’da yapılacak Dünya Turizm Yatırımcıları Fuarı’nda Libyalı yetkililerle orada bir otel açmak için görüşecektik. Ancak şu durumda ne olur tam olarak önümüzü göremiyoruz. Kriz sonrasında oradaki fırsatlara yeniden bakacağız.”

 

Anadolu’da rakiplere fark atmak istiyoruz...

 

İzmir, İzmit ve İstanbul’un Anadolu yakasındaki Bostancı’da inşaatları ve görüşmeleri süren otellerinin bulunduğnu belirten Tamer Yörükoğlu, “Isparta ve Malatya’ya da birer otel açacağız. Güneydoğu Anadolu’ya ilişkin arayışımız sürüyor. Rakiplerden önce girip fark yaratmak istiyoruz” dedi. (Hürriyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.