Dedeman'da 1 Milyon Liralık muhasebeci şoku

Dedeman’da görevli muhasebe şefi, 1 Milyon Lira'yı zimmetine geçirdi. İşten ayrılan İlker K., tazminatını almadığını ileri sürerek İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. Banka hesaplarına haciz konulan otelin yönetimi, savcılığa ihbarda bulundu.  

23/02/2020 22:44
Dedeman'da 1 Milyon Liralık muhasebeci şoku

Türkiye'nın en büyük otel gruplarından biri olan Dedeman Oteller zinciri, muhasebe şefi tarafından yaklaşık 1 Milyon TL soyuldu. Olay, 2017 yılının Ağustos ayında gerçekleşti. İlker K., Dedeman oteller zincirinde muhasebe şefi olarak çalışıyordu. 2008 yılından beri söz konusu otelde görev yapan İlker K., olay ortaya çıkmadan bir süre önce, izne çıktı. 

USÜLSÜZLÜK ORTAYA ÇIKTI

İlker K.'nın izinli olduğu dönemde muhasebe müdürü tarafından yapılan incelemede, İlker K.'nin zimmetine yaklaşık 1 Milyon Lira geçirdiği ortaya çıktı. Otel yetkililerince, K.'nin kendisine ait araçları otel sistemine dahil ederek bedelsiz akaryakıt aldığını, otele verilen çeklerin karşılığının ise K. tarafından arkadaşları İsmail D., Fatma D. ve Canan D.'nin hesabına gönderildiği ve K. tarafından otelin vergi taksitlerini ödemek üzere 380 Bin Lira çekildiği, fakat vergi dairesinde ödemenin görünmediği ortaya çıktı.

Durum kendisine iletildiğinde yine iddiaya göre, iznini yarıda kesti ve iş yerine döndü. Yine iddiaya göre zimmete geçirdiği parayı kabul eden İlker K. varlıklı bir aileden geldiğini bu nedenle zimmetine geçirdiği parayı rahatlıkla ödeyebileceğini söyleyip, işten ayrılmak istedi.

BİR DE İCRA TAKİBİ BAŞLATTI 

Aradan bir süre geçtikten sonra İlker K., bu kez de tazminatını almadığını ileri sürerek İstanbul İcra Müdürlüğü'ne başvurarak Dedeman otele icra takibi başlattı. Sabah'tan Dilek Yaman imzalı habere göre, 200 Bin Lira alacağı olduğunu belirten İlker K.'nin otele gönderdiği tebliğler ise, arkadaşı tarafından alınıp, otel yönetimine bildirilmedi.

Şirketin banka hesaplarına ve araçlarına haciz konulduğunda durumu fark eden otel yönetimi, icra takibine itiraz edip, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Muhasebe şefi olarak çalışan İlker K. ve arkadaşının işbirliği içerisinde Dedeman Otel'i dolandırdığını belirtip, şahısların cezalandırılmasını istedi. Takip eden günler içinde de, icra takibi, ilgili Mahkeme kararı ile ortadan kaldırıldı.

DEDEMAN'DAN AÇIKLAMA

Haberle igili olarak yazılı bir açıklama yapan Dedeman Otelcilik, haberi doğrulayarak; İlker K.'nın işlediği suçun “zimmet” suçu değil, “nitelikli dolandırıcılık”, “hırsızlık”, “evrakta ve resmi evrakta sahtecilik” suçları olduğunu belirtti. 

Açıklamada ayrıca;

"Dedeman Turizm Grubu’nda görev yapmış olan muhasebe şefi İlker K.’nın mezkur suçları işlediğinin tespit edilmesini müteakip, gerekli hukuki süreçler Ağustos 2017’de Şirketimizce derhal başlatılmış, ilgili makamlara suç duyurusunda bulunulmuş ve şüpheli şahıs İlker K.’nın usulsüz ve hukuka aykırı tazminat talebi doğrultusunda İstanbul İcra Müdürlüğü’nün başlattığı icra takibi durdurularak, takip eden günler içinde icra takibi ilgili Mahkeme kararı ile ortadan kaldırılmıştır.

Anılan tarih itibarı ile iddianamenin düzenlenerek, davanın savcılık tarafından açılmasını beklediğimizi belirtmek isteriz" denildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.