Darp olayıyla gündeme gelen Momo Beach’in işletmecisi kendini böyle savundu

Sözcü muhabiri Gökmen Ulu, “Daria'ya kim vurdu” sorusuna yanıt aradı. İddiaların odağındaki Momo Beach'in kurucusu ve sahibi Burak Beşer, olayın kendi açısından değerlendirmesini, Ulu'ya verdiği röportajda yaptı.

08/08/2020 10:29
Darp olayıyla gündeme gelen Momo Beach’in işletmecisi kendini böyle savundu

Türkiye son bir haftadır Ukraynalı Model Daria Kyryliuk’un darp edilme olayını konuşuyor. Siyasetin bile gündemine oturan olay, uluslararası basında da geniş yer buldu. Kyrylik’un suçlamaları üzerine Çeşme Dalyan’daki Momo Beach’e tepki yağdı. İlerleyen günlerde Daria Kyryliuk’un sevgilisi Baran Güneş ile kaldığı evin önünde yaşadıkları arbedenin güvenlik kamerası görüntüleri olayın seyrini değiştirdi.

Sözcü muhabiri Gökmen Ulu, “Daria'ya kim vurdu” sorusuna yanıt aradı. Bu bağlamda, iddiaların odağında kalan Momo Beach'e gitti, işletmenin kurucusu ve sahibi Burak Beşer ile tanıştı, tüm detayları konuştu.

Mekanınızın adı nereden geliyor?

Alman yazar Michael Ende'nin yazdığı bir kitap olan Momo, tıpkı Küçük Prens gibi bütün yetişkinlerin okuması gereken bir çocuk kitabı. Zamanı değerli kılmayı anlatıyor. Kurgu dünyada insanlar birbirini dinleyerek ve eğlenerek yaşıyorlar. Fakat kötü karakterler geliyor, onları çok çalıştırıyor, “Size çalıştığınız zamanı ileriki yaşlarda geri vereceğiz” diyor.

Çalışmaktan öyle bir hale geliyorlar ki, artık kimse kimseyi görmüyor, dinlemiyor, duymuyor, sosyalleşmeyi ve eğlenmeyi unutuyor. Sokakta yaşayan bir kız çocuğu olan Momo zamanı geri getirerek mutsuzluğa son veriyor ve bu dünyayı kurtarıyor. Biz de bu işi yapıyoruz, insanlara zamanı değerli kıldırmaya çalışıyoruz. Beş yıl önce Alaçatı'da restoran açtığımda adı öyle geldi. Üç yıl önce de bu plajdaki mekanı hayata geçirdik. Hikayemiz böyle başladı. 

Kaç güvenlik personeliniz var?

Güvenlik personelimiz yok. Hiçbir zaman olmadı. Ben her zaman şuna inanırım: Bir insana nasıl davranırsanız size öyle davranır. Zira çevrede izbandut gibi adamlar olduğunda her an kavga çıkacakmış psikolojisi oluşabiliyor.

Momo Beach'in vukuatı bol ve sabıkalı bir mekan olduğu iddia ediliyor.

Bu doğru değil. Üç yılda sadece bir tek kavga oldu. Geçen sene 21 yaş altı misafirlerimiz fazla alkol alıp kendi aralarında taşkınlık yaptı. O esnada grup içindeki bir genç kız, sarkastik bir şekilde, arkadaşlarını cep telefonu kamerasıyla görüntülüyor ve kendisi için kavga ettiklerini belirtiyordu. Arkadaşları kavga ederken ayırmak yerine bunu yapmasına çok şaşırmıştık. İşletmemizde yaşanan tek tatsız olay budur ve büyümeden sonlanmıştır.

Gelelim Daria Kyryliuk vakasına.

Bu arkadaşların plajımıza dördüncü gelişleriydi. 31 Temmuz 2020 Cuma günü Daria hanımın doğum gününü burada kutladılar. Eski Cumhurbaşkanımız Fahri Korutürk'ün oğlu Mehmet Korutürk arkadaşımızın eşliğinde geldiler.

Mehmet'in çevresi geniştir, grubun içinde Katarlı, İranlı, İngiliz arkadaşları da vardı. İki koruma ile beraber geldiler. Otururlarken çok iyi misafirlerimiz de yanlarına uğradı. Yaklaşık on kişiydiler. Bir ara Daria Kyryliuk ve erkek arkadaşının (Baran Güneş'in) arasında gergin bir tartışma, atışma yaşadıklarını gördük. Kendileriyle bizzat ben ilgilendim, hesaplarını ben aldım ve aynı konukseverlikle uğurladım.

Mekan içinde olay çıktı mı?

Hayır. İşletmemizden çıktıktan sonra, dışarıda bir otomobil ve minibüs tarzı bir araca doğru yöneliyorlar. O sırada, arkadan kırmızı bir arabayla bir hanımefendi çocuğunu almaya geliyor. Çocuk arabaya binerken gruptaki kızlardan bir tanesi sıkışıklık arasında o genci itiyor.

Genç serzenişte bulununca arbede yaşanıyor. Annesi arabadan inince onu da itiyorlar. Grubun korumaları devreye giriyor, birbirlerine vurma, darp olmadan olay sona eriyor. Bu hadise işletmemizin dışında, otopark kısmında yaşanıyor. Böylece gidiyorlar.

Ama iki gün sonra Daria Kyryliuk Instagram sayfasında sizleri suçlayan iddialarda bulundu.

Tamamen bizim dışımızda yaşadıkları olayların ardından Momo Beach'i suçlamaları karşısında şoke olduk. Bize misafir oldukları gün yanlarında korumaları, şoförleri, erkek arkadaşları var, buna rağmen “Momo Beach'in personeli bizi dövdü” diyor. Baran Güneş'te darp yok, grupta hiç kimsede bir şey yok, bir tek Daria hanımın iki gün sonra paylaştığı şiddet görmüş haldeki fotoğrafı var. Çok enteresan. Hakkımızdaki iddiası dayanaktan yoksun, suçlama mesnetsiz. Şaşkınlık ve üzüntü içinde kaldığımız bir iftiraya maruz kaldık.

Bunun sebebinin ne olabileceğini birazdan soracağım. Olayların akışına göre ilerleyelim. İddia üzerine bir yandan polis soruşturma başlattı, diğer yandan gazeteciler araştırmaya girişti. Töhmet altında kaldığınız hadise üzerine haliyle siz de Daria Kyryliuk ve Baran Güneş'in Momo Beach'ten ayrıldıktan sonra neler yaşadığını araştırdınız. Öğrendiklerinizi paylaşır mısınız? 

Belirttiğim gibi Momo Beach'te hiçbir kavga ve darp olayı yaşanmadı. Daria hanımın içinde bulunduğu grup saat 21:45 sıralarında işletmemizden ayrıldıktan sonra evlerine gidiyorlar. Karakola veya hastaneye gitmiyorlar, kaldıkları eve gidiyorlar. Olay Momo Beach'te yaşanmış olsaydı, saat 22:00'de hastane ve karakolda olmaları gerekirdi. Kaşınız dikişlik bir şekilde açılsa eve mi gidersiniz, yoksa doğruca hastaneye mi gidersiniz?

Haberin devamı: https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/darp-edildigi-mekana-niye-bir-kez-daha-geldi-5976293/


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.