Dalyan Dijital Göçebe turizminde marka olacak

Ortaca’nın, dünyaca ünlü kral mezarları, Dalyan Kanalı, Caretta Caretta kaplumbağaları, çamur ve kükürt banyosu ile gözde tatil destinasyonu Dalyan, her mevsim turizm için yapılan çalışmalara alternatif olarak dijital göçebelerin ilgisi çekiliyor.

21/01/2023 13:36
Dalyan Dijital Göçebe turizminde marka olacak

Muğla Valiliği himayesinde yürütülen Dalyan Digital Nomads Destination Projesi ile Dalyan ve çevresinin Dijital Göçebelerin yeni rotası olması hedefleniyor.

İş dünyasında pandemi ile başlayan uzaktan çalışma kavramının popülerleşmesi ile birlikte ‘Dijital Nomad’ yani ‘Dijital Göçebelik’ adıyla başlayan turizm akımının Muğla’da alternatif turizm projesi olarak hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalara başlandı.

Dijital göçebeleri Ortaca Dalyan’a çekebilmek için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yürütücülüğünde çalışmalara başlandı.

Ortaca Belediyesi ve YDA Dalaman Hava Limanı İşletmesinin ortaklığında yürütülen çalışma ile özellikle düşük sezondaki doluluk oranlarının arttırılması, turizm çalışanlarının da sürekli istihdam edilebilmesi hedefleniyor.

Dijital Göçebeler en az 2 hafta en çok ise 6 ay bulundukları bölgede kalmayı tercih ediyorlar. Çalışırken gezmeyi, eğlenmeyi ve yeni kültürler tanımayı tercih eden bu yeni nesil çalışanların Dalyan’a gelmesi ile bölgedeki yaz turizmine alternatif yeni bir turizm kaynağı oluşacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.