Dalaman Mayorka'yı geçti...

Daily Mirror gazetesi Dalaman bağlantılı tatil rezervasyonlarının yüzde 82 artış gösterdiğini, böylece İngiliz turistler açısından Dalaman’ın yılların ünlü Mayorka’sını geçerek rezervasyon artışlarında dünyada birinci sıraya yükseldiğini yazdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dalaman Mayorka'yı geçti...

İngiliz Daily Mirror gazetesinde 2010 için hazırlanan tatil paketleriyle ilgili rezervasyonlar konusunda yer alan habere göre tur firmaları durgunluk ortamında tüketicileri çekmeyi gözeterek paket tatil fiyatlarını oluşturmaya başladı. Tatil firmalarının gelecek yıl için rezervasyonlarda artış öngördüğünü, piyasadan daha fazla pay almak için fiyatlarda düşüş beklendiğini yazan gazete Co-operative Travel firmasından Trevor Davis’in şu görüşlerine yer verdi: “Tatil sektörü toparlanırken, firmaların zorlu geçen 12 aydan sonra piyasa paylarını artırma arayışına girmesiyle rezervasyon savaşları yoğunlaşacak. Zirvedeki 20 yaz destinasyonu için rezervasyonlar son üç ayda hızlı bir şekilde arttı. Rezervasyonlarda yüzde 82’lik bir artışla Dalaman 2010’un bir numaralı destinasyonu ünvanını Mayorka’dan devraldı.”

 
Bodrum da ilgi görüyor...
Daily Mirror, “Mayorka şu anda ikinci, Florida Orlando üçüncü, İspanyol Costa Blanca dördüncü, Yunanistan’ın Girit adası ise beşinci sırada bulunuyor. Rezervasyon listelerinin yukarılarında bulunan destinasyonlar arasında Türkiye’deki Bodrum, İbiza ve Kıbrıs’taki Larnaka yer alıyor. Thomas Cook firması Türkiye, Kıbrıs, Tenerife, Mayorka ve Mısır’ın turizmde başarılı olacağını tahmin ediyor” ifadesini kullandı. Antalya’nın havaalanı da bulunan güneydeki turizmin dağılım noktası Dalaman böylece İngiltere’de rezervasyon artışları ile dünyanın bir numaralı destinasyonu haline geldi.

 

2010’un en beğenilen destinasyonları...

 Dalaman (Türkiye)

Mayorka (İspanya)

Orlando (ABD)

Costa Blanca (İspanya)

Girit (Yunanistan)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.