Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları Galataport İstanbul’da yapılacak  

İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları’nın İstanbul etabı, bu yıl da Galataport İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşecek.

08/06/2021 11:36
Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları Galataport İstanbul’da yapılacak

 

Dünyanın dört bir yanından gelen yarışçılar 25-27 Haziran’daki Muğla etabından sonra 29 Ekim’de bu kez yarışın en kritik dönüş noktası Galataport İstanbul Kapısı’nın da olduğu muhteşem bir parkurda yarışacak. Ev sahibi Galataport İstanbul’a özel planlanan bu dönüş kapısı sayesinde parkur sahile yaslanacak ve kıyıdaki konuklara hiç olmadığı kadar yakından seyir imkanı tanıyacak.

Bu yıl ikinci kez düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları, 25-27 Haziran’da Muğla ve 29 Ekim-31 Ekim İstanbul etaplarında gerçekleştirilecek. Galataport İstanbul’un ev sahipliğinde İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından DHL Express ana sponsorluğunda organize

edilen yarış Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kültür ve Turizm, Dışişleri ve Gençlik ve Spor Bakanlıklarının katkılarıyla düzenlenecek. Yarışların medya sponsorluğunu üstlenen NTV de tüm gün sürecek canlı yayınlarla bu muhteşem yarışı ekranlara taşıyacak. Yarışın coşkusu, NTV ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

Galataport İstanbul Kapısı nefesleri kesecek

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlayacak etapta Cumhuriyet Kupası (İstanbul Boğazı), Mavi Vatan Kupası (Adalar parkuru) ve Barbaros Hayreddin Paşa Kupası (Caddebostan parkuru) yarışları düzenlenecek. Dolmabahçe önlerinde Atatürk ve silah arkadaşları onuruna saygı duruşu ile başlayacak yarışın Dolmabahçe - Anadolu Hisarı arasındaki Boğaz parkurunda Galataport İstanbul’un kendi adıyla bir dönüş kapısı olacak.

Galataport İstanbul Kapısı’ndaki dönüşle parkur sahile yaslanacak ve böylece yarışa özel kurulacak Galataport Yarış Köyü’ndeki ve kıyıdaki izleyiciler etkinliği, daha önce hiç olmadığı kadar yakından izleme şansını bulacak. Zorlu ancak bir o kadar da nefes kesen anlara sahne olacak yarışlar NTV sponsorluğunda canlı olarak takip edilebilecek. Yarışlar, röportajlar, kupa töreni ve eşsiz görüntülerle büyük mücadele NTV ekranlarından yayınlanacak.

Tarihi yarımada önünde unutulmaz kareler

Yarışın en zorlu ve önemli dönüş noktası olmasının yanında Galataport İstanbul Kapısı, dünyada ilkleri barındıran inovasyonlar ile İstanbul’un yeniden canlandırılan tarihi limanı Galataport İstanbul’un geçmişle geleceği buluşturma özelliğini de simgeliyor.

Bu zorlu dönüşte muhteşem tekneleriyle ter dökecek yarışçılar, izleyicilere eşsiz tarihi yarımada manzarası önünde unutulmaz kareler yaşatacak. 31 Ekim tarihinde yarışların Ödül Töreni’nin gerçekleştirileceği Galataport Yarış Köyü’nde 29 Ekim’den başlayarak üç gün boyunca çeşitli etkinlik ve gösterilerin düzenleneceği bir Deniz Festivali de organize edilecek.

İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’na verdiği bu istikrarlı destekle spora, deniz turizmine ve ülke tanıtımına katkıda bulunmayı sürdürüyor.

* 2021 yılında misafirlerini ağırlamaya başlayacak Galataport İstanbul ile şehrin tarihi limanı bir yandan dünya standartlarında bir kruvaziyer limanına ve yeni bir destinasyona dönüşürken bir yandan da yaklaşık 200 yıldır halkın erişimine kapalı olan bu sahil şeridi erişime açılıyor.

* Galataport İstanbul, 7 milyonu yabancı olmak üzere yılda toplam 25 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak. Proje kapsamında mürettebat dahil yaklaşık 1,5 milyon kruvaziyer yolcusunun da İstanbul’u ziyaret edeceğini öngörülüyor.

Dünyanın İlk Yer Altı Kruvaziyer Terminali

* Dünyada ilk kez kurgulanan ve şimdiden büyük ses getiren özel kapak sistemi ve yerin altında inşa edilen 29 bin m2’lik terminal hizmete sokuluyor.

* Limanda gemi olmadığı zamanlarda gümrüklü alanı ve güvenlik (ISPS) alanını ayıran özel kapak sistemi sayesinde, geçici gümrüklü saha yaratılarak sahil şeridi erişime açık kalmaya devam ediyor.

* Bu inovasyon sayesinde yaklaşık 200 yıldır erişime kapalı olan Karaköy’ün eşsiz sahil şeridi şehrin en özel yürüyüş rotalarından biri oluyor.

* Bir 'ana liman' olarak konumlanan Galataport İstanbul; Akdeniz çanağından Karadeniz'e kadar geniş bir coğrafyada da kruvaziyer turizmine hareketlilik getirecek.

* Güvenli Turizm Sertifikası’na sahip Galataport İstanbul Kruvaziyer Terminali, pandemiye karşı alınan yüksek önlemler çerçevesinde misafirlerini karşılamaya hazırlanıyor.

* Galataport İstanbul, günde 3 gemiye ve 15.000 yolcuya hizmet etme kapasitesini barındırıyor.

Peninsula İstanbul Hotel de Galataport'ta yer alıyor

* Dünyada sadece 10 seçkin lokasyonda yer alan Peninsula Hotels markasının bir halkası olan otel, 177 odası ile tarihi yarımadanın tam karşısında yer alıyor.

* Peninsula İstanbul, proje kapsamında restore edilen üç tescilli binaya ek olarak yeni inşa edilen ve 90 saniyede açılabilen özel giyotin cepheli bir balo salonunu şehre kazandırıyor.

* Toplam 300 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilen Peninsula İstanbul ile ülke ekonomisine 150 milyon Euro’luk doğrudan yabancı yatırım sağlandı.

* Otelin 2022 yılında açılması hedefleniyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.