Cumhurbaşkanı Erdoğan mühürlenen oteli neden inceledi?

Tatil için Marmaris’e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mühürlenen Besa A.Ş’ye ait projeleri inceledi.

13/08/2019 20:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan mühürlenen oteli neden inceledi?

Bayram tatili için Muğla’nın Marmaris ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle tatil beldesine giderken, Bodrum üzerinde tartışmalara sebep olan kaçak yapıyı tepeden inceledi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dakikalarca helikopterle inşaat alanına yakınlaşarak izlediği inşaat ise, eski Ankara  Ticaret Odası Başkanı olan Salih Bezci’ye ait Besa Grup'un The BO Viera otel projesi.

Bodrum’un en güzel koylarından Küçükbük'te yer alan lüks proje için, firma denizi doldurdu ve tepki gördü. Vatandaşların şikayetleri üzerine inşaat mahkemeye taşındı ve 11/03/2019 tarihinde Bakanlık emri ile Muğla Valiliğince kaçak- ilave yapı ve izinsiz deniz doldurma nedeniyle, inşaatı durduruldu ve mühürlendi.

Cumhurbaşkanı neden inceledi?

Bakanlar Kurulu kararıyla verilen özel izinle inşasına başlanan ve kaçak yapı olduğu için mühürlenen proje tepkileri üzerine çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güzergahında olmadığı halde helikopterle inşaat üzerinde uçması ve incelemesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helikopterle bölgede uçma görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Erdoğan’ın Bodrum’un en güzel koylarından birini betona gömen inşaatı neden incelediği ve ne yapacağı merak konusu oldu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.