Coral, Rusya'dan son durumu paylaştı... 2023 yılı 2022’den daha iyi geçecek

Erken rezervasyonun mart ayında canlanmasının beklendiğini söyleyen Coral yetkilileri, "Her şeye rağmen 2023, 2022’den daha iyi geçecek” dedi.

26/01/2023 13:14
Coral, Rusya'dan son durumu paylaştı... 2023 yılı 2022’den daha iyi geçecek

Geride kalan 2022’de Türkiye’nin Rusya sayesinde turizmde iyi bir yıl geçirdiği, bunun 2023 yılında nasıl bir seyir izleyeceği değerlendirilirken gelişmelerin fiyatlara nasıl yansıyacağı tartışılıyor.

Konu Rusya’daki Türk tur operatörlerinden Coral Travel ve Sunmar’ın 800 satış acentesi temsilcisi ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen otel temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda konuşuldu.

"Otelcilerimizin fiyat konusunda gerçekçi davranacağından kuşkumuz yok" 

Çalıştaya katılanların partnerleri ile ikili konuşmaları ve basın ile sohbetlerinde bu yöndeki sorulara otelcilerden gelen yanıtlar Türkiye’de bu yıl yaz dönemi otel fiyatlarının yüzde 15 ile 25 arasında artabileceği eğilimi ortaya çıktı. Bu arada Coral yetkilileri, Rusya pazarındaki durum ve beklentileri katılımcılarla paylaştı.

Türkiye’nin Rusya’daki fiyatlarının 15 yıldır ortalama yıllık yüzde 20-22 oranında arttığını belirtilerek, “Bu konuda otelcilerimizin her zaman olduğu gibi bu yıl da fiyat konusunda gerçekçi davranacağından kuşkumuz yok” denildi.

"2023 yılı 2022’den daha iyi geçecek"

Erken rezervasyon konusunda da bilgi veren Coral Travel yetkilileri, erken rezervasyonların beklenenden daha yavaş gittiğini, bunda uluslararası alandaki belirsizliklerin etkili olduğunu belirterek, erken rezervasyonun mart ayında canlanmasının beklediğini söyledi. Coral yetkilileri, “Ama her şeye rağmen 2023, 2022’den daha iyi geçecek” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.