Çorabatır: Turizm sektöründe yaşanacak en önemli sorun personel istihdamı

CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, turizmin geliştirilmesi için yerel ve merkezi yönetimlerin bütüncül bir yaklaşımla hareket etmesi, altyapı ve üst yapının buna göre hazırlanması gerektiğini söyledi.

16/11/2023 15:42
Çorabatır: Turizm sektöründe yaşanacak en önemli sorun personel istihdamı

Özellikle kanalizasyonu olmayan ve turizm sezonunda nüfusunun 10 katı misafir ağırlayan yerleşim yerlerinin altyapılarının buna göre hazırlanmasının önemli olduğunun altını çizen Çorabatır, "Yapılan tanıtımlar, buraların gelişmesine katkı sunmuyor. Turizmin geliştirilmesinde belediyelerin kaynaklarının güçlendirilmesi bu noktada önemli. Bu kapsamda Avrupa örneğinde olduğu gibi tahsili yapılan konaklama vergisinin bir bölümünün yerel yönetimlere aktarılması uygun olacaktır." 

Çorabatır, turizm sektörünün gelecek yıllarda yaşayacağı en önemli sorununun kalifiye personel istihdamı olacağını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokolün proje okulları kapsamında devam ettiğini, bunun daha da geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Çorabatır, pazar çeşitlenmesinden dolayı gelen misafirlerin kendi dillerinde hizmet alabilmesi için öğrencilerin yetiştirilmesini önemsediklerini aktardı.

Liselerin daha da cazip hale getirilmesi gerektiğini ve üniversiteye geçiş sınavlarında bu öğrencilere bir hak tanınmasının sektöre faydasının olacağını belirten Çorabatır, "Özellikle turizm bölgelerindeki personellerin en önemli sorunlarından birisi de kalacak yer problemi yaşamalarıdır. Bununla ilgili lojman tahsisinin bir an önce devreye girmesi personel için avantaj olacaktır. Ayrıca turizm geliştirme merkezlerinin yasal düzenleme yapılarak Kültür ve Turizm Bakanlığı kontrolü altında tekrar gündeme gelmesi de olumlu olacaktır" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.