Continent Worldwide Hotels'ten iki yeni otel markası

Otelciliğe yeni bir bakış açısı ile yaklaşmayı prensip olarak benimsemiş olan Continent Worldwide Hotels, yeni nesil otelciliğin artık kaçınılmaz olduğu günümüzde, iki yeni marka ve konsepti tanıtmaya hazırlanıyor.

12/04/2021 09:46
Continent Worldwide Hotels'ten iki yeni otel markası

Continent Worldwide Hotels “Jomo" ve "Zeez" adlı iki yeni nesil marka için start verdi. Yeni markaların tanıtımına yakın zamanda başlayacaklarını belirten yetkililer, “Öncelikle, kuşaklar arasındaki geçişleri iyi anlamak gerekli” dedi.

Continent Worldwide Hotels'ten konuyla ilgili oalarak yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Günümüz itibarı ile yaklaşık dünya nüfusunun %46’sına denk gelen ve 1981 - 1994 yılları arasında doğanlar aslında Y kuşağı olarak tabir edilen nesildir. Günümüzde bir önceki X ve bir sonraki Z kuşaklarının da Milenyal kuşak içinde olduğu algısı da gerçekte yanlıştır.

Tüketici gözü ile baktığınızda, yeniliklere açık olan ve kendinden sonraki kuşağın da meyilli olduğu tüketim alışkanlıklarını benimseyen, yeni tip eğlence, yiyecek ve içecek, konaklama kültürüne uyum sağlayan, X ve Z kuşağı mensupları mutlaka vardır, ancak, bu Y kuşağı mensuplarının hepsinin de bu yeni konsept ve hizmetlere uyum sağlayabileceği anlamına da gelmez.

“Günümüze uygun keyifli oteller... Geleceğe uygun teknolojik oteller”

Yaptığımız araştırmalar sunucu 2020 yılı itibarı ile dünya iş gücünün %46’sını oluşturan Y kuşağını birkaç yıl içinde az bir farkla Z kuşağı takip edecek. Şu anda dünyanın en kalabalık nüfusu olarak kabul edilen Y kuşağı ve akabinde Z kuşağı artık klasik olarak tabir ettiğimiz otel ve otellerde verilen servislerden çok da mutlu olabilecekler mi sorusunun yanıtlarını, 1.5 yılı aşkın AR-GE sonucunda cevapladık.

Burda içine X kuşağını da kısmen alan, Y kuşağına yönelik bir otel konsepti ortaya çıktı. Z kuşağı konuklar farklı bir konaklama türü bulamadıkları taktirde, bu otel konseptini kullanışlı buluyorlar. Ancak, Z kuşağının istediği otel türünü de yaratabilir miyiz sorumuza da bir yanıt bulduk.

Teknolojik olarak, her istediklerini bulabilecekleri, bir mobil app üzerinden, otel içindeki sipariş vermekten tutun, çevrim içi sohbet (Chat) sayfaları üzerinden, o an otelde konaklayanlarla sohbet edebilecekleri, Dolby Atmos ses sistemli filmler seyredebilecekleri, hatta online oyunlar oynayabilecekleri bir otel konsepti yarattık. Resepsiyona bile uğramaya gerek kalmadan, Check-in / Check-out yapılan bu otel konsepti yakın zamanda çok popüler olacak bir konsept diye düşünmekteyiz.

Böylece “JOMO™ ve ZEEZ™”- markalarının hikayesi de başlamış oldu

“JOMO™ – Joy of Missing Out”

Yeni neslin sıkça kullandığı bu slogan ve kısaltması, bize bulunduğu sosyallikten ve hatta günlük teknolojiden kaçmak isteyenlere, ancak bu küçük ara verme esnasında da ihtiyacı olan teknolojiye yine de sahip olabileceği, içinde neşeli mekanların, eğlencenin de barındığı bir otel kurgulamak için ilham verdi. Neticede ortaya, günümüzdeki klasik otellerden farklı, inşaat ve kurulum maaliyetlerinin daha düşük olduğu, rahat, bir otel konsepti çıktı.

JOMO markası, Y kuşağı, ve başka bir alternatif bulamadığında Z kuşağı için tasarlanmış olmakla beraber, kendini genç hisseden herkesin ve X kuşağının da seveceği bir konsept.

JOMO Hotels için pilot bölgeler olarak, İstanbul, İzmir, Antalya ve Bodrum’u düşünmekteyiz. Çeşitli yatırımcılar ile de görüşmelerimiz devam etmekte. 2022 ve 2023’de en az iki tane açık otelimiz olacak ve bu pilot otellerde AR-Ge çalışmalarımızı da konsepti yeterince olgunlaştırana kadar devam ettireceğiz. Akabinde, markamızın Master Franchise anlaşmaları yolu ile, Asya bölgelerinde de hızlıca yayılacağını düşünmekteyiz.

“ZEEZ...”

Günümüz itibarı ile 1996 ve sonrası doğan Z kuşağı neslin en yaşlısı şu anda 25 yaşında. Ve bu kuşak artık otel misafirleri olarak seyahat eden, yiyecek ve içecek konseptlerini de değişime uğratmaya başlayan etkin bir kitle haline gelmeye başladı. Sosyalliği internet ortamında bulan bir nesil.

Rahatına düşkün. Deneyimleme onlar için önemli. Teknoloji onlar için kendinden önceki kuşaklar kadar karmaşık değil. Hatta bir tabir ile, “seslendiğinde 5 dakika sonra ancak cevap veren, ancak mesaj atsan daha hızlı cevap alabileceğin bir nesil” olarak tanımlanabilir Z kuşağı. Peki, şu anda bile otellerde ve turizm alanında etkisini göstermeye başlayan bu gezginler için uygun bir konsept otel var mı? Artık var.

Markamızı kurgularken, rahat, abartısız dekorasyonu ile, Z kuşağının kendini tahat edebileceği herşeyi içinde barındıran bir otel tasarladık. Herşeyin bir cep telefonu ile idare edilebildiği, resepsiyonun olmadığı, giriş yapan misafirin, ödemesini yaptıktan sonra, telefonuna gelen kod ile, oda kapısını açabildiği, Lobby alanı yerine Sosyal alan, DJ bar, kiosklardan alınabilecek fast food yiyecekleri, odada, TV

yerine, duvara yansıtılan projektör ile ve Dolby Atmos ses sistemli Sinema keyfi, Netflix’inizden bir filmseçip başlattığınızda siz birşey yapmadan, oda ışıklarının sinema modunda kısıldığı, resort olan Zeez’lerde ise beach club’da kahvaltı alabileceğiniz, deneyimlemek istediğiniz herşeyin bir app üzerinden kolayca ulaşıldığı bir otel tasarladık.

Böyle bir otelin yatırım maaliyeti çok yüksek mi olacak? Hayır. Genel olarak minimize ettiğimiz diğer maaliyetlerin bedeli kullanacağımız teknoloji için yeterli olacak şekilde dizayn edilen bu konsept oteller, genel anlamda standard bir 4 yıldız otel kurulumu için gerekli olan yatırım maaliyetine kurulabilecek tesisler olacak."

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.