Conrad İstanbul yıkılıyor...

Dünya devi Hilton oteller zincirinin İstanbul'daki en lüks markası olan Conrad İstanbul oteli, lüks ziyaretçiden daha fazla gelir elde etmek için 50 Milyon Dolar'lık yatırımla kısım kısım yıkılarak yeniden yapılacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Conrad İstanbul yıkılıyor...

Otelin 670 olan oda sayısı daha fazla süitlere yer ayrılarak 550'ye düşürülecek. Zengin turist potansiyelini sürekli olarak artıran İstanbul'daki oteller, bu pastadan daha fazla pay almak için harekete geçtiler. 1983 yılında hizmete açılan Beşiktaş'taki Conrad İstanbul otelinin yatırımcısı Erol Aksoy, 50 milyon dolarlık renovasyon projesiyle oteli kısım kısım yıkıp daha geniş süitlerle yeniden yapma yoluna gideceklerini söyledi.

Erol Aksoy, "Artık İstanbul'da Çırağan Kempinski gibi lüks otellerin oda kapasiteleri müşteriye cevap verme yönünden sınırlı kalıyor. Biz de bu pazardan daha fazla pay almak için oda şekillerimizi yenileyip, süit oda ağırlıklı hizmet vereceğiz" diye konuştu.
 
‘10 YILDA BİR RENOVASYON YAPIYORUZ'
 
Conrad'taki renovasyon sonrasında otelin oda sayısı 670'ten 550'ye düşürülecek. Bununla birlikte otelin elde ettiği gelir de eskisine oranla önemli ölçüde artacak. Aksoy, ihtiyaçlar dahilinde 10 yılda bir yaptıkları renovasyonu kendi inşaat gruplarıyla hayata geçireceklerini ifade etti.
 
HİLTON'UN TÜRKİYE'DEKİ EN LÜKS MARKASINA SAHİP
 
ABD'nin ünlü oteller zinciri Hilton'un, Waldorf Astoria'dan sonraki en lüks markası olarak İstanbul'da hizmet verdiği Conrad'ın dünyada 27 oteli bulunuyor. 1983 yılında Türkiye'nin en büyük 5 yıldızlı oteli olarak açılan Conrad İstanbul'un büyük bir çoğunluğu Boğaz ve panoramik şehir manzaralı olmak üzere 615 oda ve 55 süit dairesi bulunuyor. Renovasyondan sonra süit odalar artırılarak, toplam oda sayısı 550'ye düşürülecek.
 
Yunanlı armatör arkadaşı John Teodorakopulos ile İstanbul'un en büyük beş yıldızlı otelinin temelini atan Erol Aksoy, aynı zamanda otelin mimarlığını da yaptı. Erol Aksoy, 50 milyon lira harcanacak renovasyon kapsamında odaların yanı sıra iç ve dış cephelerin de büyük oranda yenileneceğini ifade etti. Kısım kısım hayata geçirilecek projenin tamamlanma süresi ise 2 yıl olarak belirlendi.
 
SÜİTLERİNİN GECELİĞİ BİN TL’DEN BAŞLIYOR
 
Conrad İstanbul’da gecelik süit oda fiyatları 1000 ile 1680 lira arasında değişiyor. Otelin Kral dairesinde gecelik konaklama fiyatı ise 9300 lira. (Ünsal Ereke)

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.