Çok kuşaklı tatillerde canlanma... Pandemi ailece seyahat trendini öne çıkardı

Dünya turizminde talep eğilimleri, Covid döneminde değişti. Covid 19 salgınının hangi turist tercihlerini kalıcı yaptığı tartışılıyor.

11/08/2022 13:43
Çok kuşaklı tatillerde canlanma... Pandemi ailece seyahat trendini öne çıkardı

Kayak ve Expedia Group Media Solutions’ın ayrı olarak yaptığı anket ve çalışmalar, nesiller arası seyahat ve kapsayıcı turizmin daha kalıcı bir seyir izlediğine işaret ediyor.

Bir aile gezisi için süre, bir hata ile 10 gün arasında değişiyor. Kayak tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, İspanyolların yarısı bu yaz veya önümüzdeki aylar için çok kuşaklı bir gezi planlamış durumda. Turizmdatabank'ta yer alan habere göre, aile ve arkadaşlarla çok kuşaklı tatillerde canlanma Birleşik Krallık’ta da görülüyor.

Birlikte seyahat edenler destnasyon seçmiminde %70’i İspanya’dan bahsediyor. Gezginler tarafından en çok aranan 10 destinasyondan dokuzu burada. Ankete katılanların %41’i tercih edilen konaklama türü olarak otelleri işaret etti. İş organizasyonlarında, herkese uygun aktiviteler bulmak önemli.

Kapsayıcı turizm

Expedia Group Media Solutions’a göre, yalnızca İspanya pazarında değil, nesiller arası seyahate yönelik artan talep, kapsayıcı turizm konusundaki farkındalığın arttığını gösteriyor.

Gezginler daha anlamlı ve bilinçli turizm deneyimleri yaşamanın yollarını arıyor. Kapsayıcı turizme artan ilgi görülüyor. Tüketicilerin %92’sinin sektördeki sağlayıcıların tüm kullanıcıların erişilebilirlik ihtiyaçlarına yanıt vermesini önemli gördüğünü belirtiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.