CMT'nin de partneri ve yıldızı Türkiye olacak...

Avrupa’nın en büyük turizm fuarları arasında yer alan CMT’ye Türkiye ve İstanbul damgasını vuracak. Almanya’nın Stuttgart kentinde 16-24 Ocak arasında düzenlenecek Stuttgart Seyahat Fuarı CMT’nin bu yılki partner ülkeleri Türkiye ve Karayibler.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
CMT'nin de partneri ve yıldızı Türkiye olacak...
Rekor katılım olacak...

Türkiye’nin ortak ülke olarak katıldığı, Avrupa’nın en büyük turizm fuarları arasında yer alan CMT (Karavan, Motor ve Turizm), 16-24 Ocak tarihleri arasında Stuttgart Fuar alanında gerçekleşecek.

Bu yıl 1890 ile rekor katılımcının katıldığı CMT turizm fuarında Stuttgart 9 gün süreyle turizm ülkelerinin ve seyahat acentalarının Mekke’si olacak. Tüm stantların aylar öncesinden dolduğu, 90 ülkenin temsil edileceği ve kıyasıya bir tanıtım faaliyetinin gerçekleşeceği fuara buyıl 200 binin üzerinde katılım bekleniyor.

 

 

Stuttgart Fuarı Müdürü Roland Bleinroth, yaptığı açıklamada, Almanların ekonomik krize rağmen seyahat zevklerinden vazgeçmediğini belirterek, fuar alanının 95 ülkeden 1850 katılımcı şirketle tümüyle dolduğunu söyledi. Seyahat fuarının cazibesini hiç kaybetmediğini ifade eden Bleinroth, dünya çapında 40 yeni yerin daha tanıtılacağı fuara geçen yıl olduğu gibi yaklaşık 200 bin ziyaretçinin gelmesini beklediklerini kaydetti.

Türkiye’den de çok sayıda şirketin katılacağı ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceği fuarda, çeşitli karavan markalarının, kamp eşyalarının ve konaklama yerlerinin tanıtımı yapılıyor. Fuarda ayrıca, güzel bisiklet turlarının yapılabileceği, golfun oynanabileceği yerler tanıtılıyor ve gemi seyahatleri hakkında bilgi veriliyor. CMT 2010’a katılanları bu yıl rekor seviyede hediyeler bekliyor. 30 bin Euro değerinde 100 ödülün dağıtılacağı fuarda bu ödülleri kazanmak için 28 soruyu doğru yanıtlamak gerekiyor.

 

İstanbul’un 2010 yılında kültürler başkenti olması nedeniyle Türkiye’nin en geniş çaplı tanıtımının yapılacağı turizm fuarında Topkapı müzesi, Ayasofya, Süleymaniye Camii, Sultan Ahmet Camii tanıtılacak. 235 mavi bayraklı sahile sahip Türkiye Antalya, Anamir, Kapadokya, Göreme kozlarını kullanacak. Geçtiğimiz yıl 26,34 milyon turistin geldiği Türkiye’yi ziyaret eden ülkelerin başında 4,415 milyon turist sayısıyla Almanya birinci sırada yer alıyor. Almanya’yı 2,88 milyon ile Rusya, 2,17 milyon ile İngiltere, 1,255 milyon ile Bulgaristan izliyor. (tourexpi)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.