Club Nena'dan, 'Eko Okullar' projesi...

TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesini alan Club Nena, şimdi de Yeşil Bayrak ve Eko-Okul projelerini hayata geçiriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Club Nena'dan, 'Eko Okullar' projesi...

Halil ÖNCÜ-MANAVGAT

Antalya-Manavgat Kızılağaç bölgesinde bulunan Club Nena  Hotel enerji verimliliğinin ve tasarrufunun arttırılmasını sağlamak, yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarının birincil enerji kaynakları içindeki payının arttırılmasını sağlamak amacıyla çevreye olan yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesini alan Club Nena Hotel; Kültür ve Turizm Bakanlığının Çevreye duyarlılık kampanyası kapsamında Yeşil Yıldız projesi ile Mavi Bayrak kapsamında, FEE ( Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı)  üyesi TURÇEV ( Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ) önderliğinde Kızılağaç Ünal Akpınar İlköğretim Okulu ile birlikte Eko-Okullar Programına dahil oldu.

Nevin Akçelik, “ Çevreye duyarlıyız!...”

Club Nena  Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik çevreye olan duyarlılıklarını belirtirken, çevrenin son yıllarda kirlenmeye devam ettiğini söyledi. Bunun önüne geçebilmek amacıyla Club Nena olarak harekete geçtiklerini belirterek Akçelik, “ Yaşı 4,5 milyar yıldan daha fazla olan gezegenimizde, fosil yakıtların yakılması, ormansızlaşma, arazi kullanımı değişiklikleri ve sanayi süreçleri ile atmosfere salınan sera gazlarının atmosferdeki birikimleri, sanayi devriminden beri hızla artmıştır.

Dünya meteoroloji Örgütü (WMO) ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından ortaklaşa yürütülen Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) Değerlendirme Raporunda, iklim sistemine ilişkin yeni bulgulardan yola çıkılarak, “Bulgu dengesinin küresel iklim üzerinde belirgin bir insan etkisinin bulunduğunu gösterdiği” ve “iklimin geçen yüzyıl boyunca değiştiği” vurgulanmıştır. Bu çarpıcı bulgu, küresel ısınmayı önlemek için alınması gereken ulusal, bölgesel ve küresel önlemlerin ve politikaların hiç gecikmeksizin uygulanması gerektiğini göstermektedir. Club Nena olarak, enerji verimliliğinin ve tasarrufunun arttırılmasını sağlamak, yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarının birincil enerji kaynaklarımız içindeki payının arttırılmasını hedeflemekteyiz” dediYeşil Yıldız ve eko okullar projesi hayata geçiyor!

TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesini alan Club Nena  Hotel, Kültür ve Turizm Bakanlığının Çevreye duyarlılık kampanyası kapsamında Yeşil Yıldız projesi ile Mavi Bayrak kapsamında FEE üyesi TURÇEV önderliğinde  Kızılağaç Ünal Akpınar İlköğretim Okulu ile birlikte Eko-Okullar Programına dahil olduklarını da belirten Akçelik, “ Bu konuda hedeflerimize ulaşma sürecinde TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi kılavuzluğuna gereksinim duyulmuştur. Benimsemiş olduğumuz “Çevre Yönetim Sistemi”ni aldık ve bu sitem bütün Club Nena çalışanlarının kılavuzu olacaktır.

Şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Çevreye duyarlılık kampanyası kapsamında Yeşil Yıldız projesi için işlemlerimizi hızlandırdık ve başvurularımızı yaptık. Ayrıca mavi bayrak kapsamında FEE (Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı  ) üyesi TURÇEV’e ile bölgemizde yer alan Kızılağaç Ünal Akpınar İlköğretim Okulu ile birlikte Eko-Okullar Programı kapsamı konusunda da başvurularımızı yaparak, özellikle çocuklarımızın çevre bilinçlerini arttırmak amacıyla bu konuda imzalarımızı attık.”dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.