Cizre'ye turizm ve otelcilik fakültesi...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde turizm ve otelcilik fakültesi açılması için çalışma başlatıldı. 4 yıllık eğitim verecek okul için Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz tarafından Cizre´de bir toplantı gerçekleştirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Cizre'ye turizm ve otelcilik fakültesi...

Cizre Öğretmen Evinde yapılan toplantıya Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nebahat Sarı, Cizre Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu, işadamı Adnan Kadooğlu, işadamı Süleyman Çağlı ve diğer kurumların temsilcileri katıldı.

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) tarafından onayı çıkan ve seneye öğrenci alınacak Cizre Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu binasının çalışmaları için bir araya gelen yetkililer, en kısa bir zamanda yüksekokul için bir yer tahsis edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Cizreli işadamlarından bu konuda destek isteyen Rektör Akmaz, Cizre´de 5 -6 bölümlük bir fakülte açmayı düşündüklerini söyledi. Cizre´de bir kampüs açmak istediklerini ifade eden Akmaz, böyle bir girişim için Cizreli işadamlarının kendilerine nasıl yardımcı olacağını, nasıl destek sağlayacaklarını bilmek için böyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Türkiye 90’lı yılları aştı...

Geçmişte çok olumsuz şeylerin olduğunu belirten Rektör Akmaz, ama artık öyle şeylerin kalmadığını söyledi. Akmaz, "Bu konuda devletimiz de kararlıdır. Türkiye 90´lı yılların Türkiye´si değil. Türkiye 2011´in Türkiye´sidir. Üniversitede ideolojik düşünmemek lazımdır. Kurumlarımızın ve insanlarımızın üniversiteye ideolojik yaklaşmamaları lazımdır. Bize ve eğitime bu noktadan yaklaşmasın. Eğitimin ideoloji ile ilgili olmaması gerekir. Cizre´de bir dernek kuralım. Üniversitenin çalışmalarının konuşulacağı bir dernek açalım. Biz Cizre´yi büyütmeye kararlıyız." diye konuştu.

Herkes elini taşın altına koysun...

Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, Cizre´de kurulacak üniversite için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. "Çoğu yerde gördük. Yörenin işadamları bu işin bir tarafından tuttular. Çoğu yerde de kampüsün tamamını yaptılar. Açıkçası Cizre’nin de böyle bir potansiyeli var. Burada üniversitenin açılması için bize ciddi görevler düşüyor. Bununla ilgili Kaymakamlık olarak üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Ama herkesin bu konuda bir seferberlik yapması lazımdır. Topyekun olmamız lazım. Eğer Cizre’nin de gelişmesini istiyorsak bizde elimizi taşın altına koymamız lazımdır. Bu bir başlangıç toplantısı olabilir."

İşadamları katkı sözü verdi...

Cizre´de kurulacak yeni yüksekokul için Cizreli işadamlarından katkı sözü verildi. Cizreli işadamı Adnan Kadooğlu, her zaman olduğu gibi bu tür hizmetlerde desteklerini esirgemeyeceğini söyledi. İşadamı Süleyman Çağlı da Cizre´de üniversite kampüsü açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini vurgulayarak, üzerine düşen her katkıyı vermeye hazır olduğunu belirtti.

Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu, Cizre´de yeni üniversite kampüsü açılmasının sevindirici bir haber olduğunu söyledi. Hafzullah Memduhoğlu, "Cizre´de yeni bir üniversite kampüsü açılması esnaflara da katkı sağlayacaktır. Temelinin her an atılmasını istiyoruz. Üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız" açıklamasını yaptı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.