Çırağan Palace Kempinski'den, dünyada bir ilk...

Çırağan Palace Kempinski, 2007’de açtığı Sanat Galerisi ile yüklendiği kültür ve sanat misyonunda yeni bir adım daha attı; dünyada ve Türkiye’de bir otelin kadrolu bir çalışanı ilk defa "Kültür Ataşesi" olarak atandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çırağan Palace Kempinski'den, dünyada bir ilk...

Son üç yıldır Çırağan Palace Kempinski pazarlama müdürlüğünün yanı sıra  Çırağan’ın sayısı gün geçtikçe artan kültür ve sanat etkinliklerinden de sorumlu olan Ayşe Sipahioğlu, bundan böyle otelin “Kültür Ataşesi” ünvanını taşıyacak ve sadece kültür ve sanat aktivitelerine odaklanacak.

 

Sipahioğlu, Saint Benoit Fransız Lisesi ile Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi Orta Kademe Yöneticilik Bölümü’nde gördüğü eğitimden sonra MEB Özel Çizgi Sanat Evi'nin İç Mimari Bölümü’nü tamamladı. Daha sonra ressam Esat Tekand'ın öğrencisi olarak grafik kurslarına devam etti ve 2000’de Çırağan Palace Kempinski’de çalışmaya başlayan kadar farklı sektörlerde deneyim kazandı.

İstanbul ve Türkiye tarihinin önemli bir parçası olmasının bilinciyle Çırağan Sarayı’na kültür ve sanat misyonunu başarıyla yükleyen Sipahioğlu, Saray’ın zemin katındaki “Sanat Galerisi”ni 9 Mayıs 2007’de; otelle Saray’ı birbirine bağlayan koridordaki “Tarih Galerisi”ni de 29 Ocak 2008'de açtı. Bu galeride, Osmanlı arşivlerinden bulunan Çırağan Sarayı dokümanlarıyla İstanbullulardan ve çeşitli kaynaklardan elde edilen resimler, otel konuklarına ve İstanbullulara Çırağan Sarayı’nın tarihini anlatıyor.

Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi kurulduğu tarihten itibaren İlhan Berk, Mehmet Güleryüz, Devrim Erbil, Hikmet Barutçugil, İsmail Acar, Fikret ve Filiz Otyam gibi pek çok değerli sanatçıyı ağırladı. Her sergi açılışı aynı zamanda, aralarında Fazıl Say, Hülya Aksular, Sunay Akın’ın da bulunduğu önemli sanatçıların çeşitli performanslarına sahne oldu. Ayrıca her sergi boyunca bir kez düzenlenen “Çırağan Sohbetleri”nde akademisyenler ve sanatçılar plastik sanatlar, müzik, edebiyat, sinema ve tiyatro dallarında İstanbullularla sohbetlere katıldılar.

 

Ayşe Sipahioğlu, Mart 2009’da Saray’da, her ayın ilk ve son cumartesileri genel katılıma açık ve ücretsiz klasik müzik konserleri düzenlemeye başladı; “Cumartesi Konserleri” henüz ikinci sezonunda bile İstanbullulardan çok yoğun talep görüyor. Çırağan Palace Kempinski'nin başarıyla gerçekleştirdiği bu kültür ve sanat faaliyetleri, kurumun 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti projesinde “Öncü Hizmet Ortağı” olmasında önemli rol oynadı. İlerleyen günlerde Çırağan Palace Kempinski’ye “Sinema Sohbetleri”nden açık hava heykel sergilerine, uluslararası performanslara yeni kültür ve sanat projeleri kazandıracak Ayse Sipahioğlu, Fransızca ve İngilizce biliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.