Çin'den Türk turistlere davet

Çin’in en zengin eyaletlerinden biri olan ve doğal güzelliklerinin yanı sıra festivalleriyle de ünlü olan Jiangsu, Türk turistleri davet ediyor.

14/01/2019 11:10
Çin'den Türk turistlere davet

İstanbul’da turizm acentelerinin yetkilileriyle bir araya gelen Jiangsu Eyaleti Kültür Turizm Bakanlığı yetkilileri, eyaletlerinin tanıtımını yaparak Türk turistleri ağırlamaktan duyacakları memnuniyeti dile getirdi.

Dorak Itır Tour tarafından organize edilen tanıtım etkinliğine; Çin Jiangsu Eyaleti Kültür Turizm Bakanlığı Geliştirme Ofisi Başkanı Zhung Wei ve beraberindeki heyet katıldı. Türkiye’den İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yusuf Batur ve seyahat acentaları yetkililer toplantıda hazır bulundu.

Ramada Plaza İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısında Jiangsu Eyaleti hakkında bilgi veren Zhung Wei, “Türkiye ve Çin Turizm Yılı” ilan edilen 2018’in ardından yeni yılda Türkiye’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Jiangsu Eyaleti’nin Çin’in en büyük turizm bölgesi olduğunu belirten Zhung Wei, “9 uluslararası havalimanı ile dünyanın tüm başkentlerine ulaşıyoruz. 10’dan fazla bölgemiz dünya mirası listesine alındı. Toplam 875 adet beş yıldızlı oteli bulunan eyaletimizde sağlık turizmi gelişen önemli bir değer. Turizm çeşitliliğinin çok zengin olduğu bölgemizde Türk dostlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

ÇİNLİ TURİST SAYISI YÜZDE 64 ARTTI

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yusuf Batur da, “Bir Kuşak Bir Yol Projesi” kapsamında geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği Çin ziyareti sırasında çok önemli iş birliklerine imza atıldığını hatırlattı. Batur, “Proje kapsamında bölgesel iş birlikleri yönünde çok önemli adımlar atıldı. Bu adımlar 2019’da çok daha ileri taşınacak. 2017’de Türkiye’de 188 bin Çinli turist ağırlarken bu rakam geçtiğimiz yıl yüzde 64’lük bir artış gösterdi. Türkiye ile Çin arasında çok büyük bir potansiyel var. Kültürel ve tarihi yakınlığımız ile hedefimiz bir milyonun üzerinde gidiş – geliş sağlamak. 2019’un çok verimli olacağına inanıyoruz” dedi.

BALIK VE PİRİNÇ MEMLEKETİ

Köklü tarihi ve zengin kültürel mirası ile Jiangsu Eyaleti’nin dünya genelinde büyük ilgi gördüğünü belirten Çinli yetkililer, dragon tekne yarışları ve fener bayramlarında düzenlenen festivallerin yanı sıra dini, tarım ve çiçekçilik alanında düzenlenen festivallerin de dünya genelinde ilgi çektiği ifade ettiler. Yapılan sunumlarda ve konuşmalarda Çin’in “Balık ve pirinç memleketi” olarak bilinen Jiangsu Eyaleti’nin tarihin her döneminde en zengin eyaletlerden biri olduğunun altı çizildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.