Charter yasağının kalkması Rus pazarında dengeleri nasıl değiştirecek?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah El Sisi ile Soçi'de bugün yapacağı görüşmede, charter yasağının kaldırılması ele alınacak.

23/10/2019 09:26
Charter yasağının kalkması Rus pazarında dengeleri nasıl değiştirecek?

Dört yıl önce Rus yolcu uçağının düşürülmesi üzerine Rusya’nın Mısır’a koyduğu charter uçuş yasağı bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimr Putin ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin Soçi’de yapacağı görüşmede ele alınacak.

Görüşme ve yarın Rusya'nın Soçi kentinde ilk kez yapılacak olan Rusya-Afrika zirvesinde gerçekleşecek. Görüşmede Rusya’dan Mısır’a charter  uçuş yasağının Moskova ve Ekaterinburg illeri dışındaki yerlerden serbest bırakılması bekleniyor.

İki ülke arasındaki charter uçuşlarına yeniden başlama olasılığını tartışacak

RIA Haber Ajansı’nın Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yuri Ushakov’a dayandırdığı habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah El Sisi’nin bugün Soçi’deki görüşmelerinde iki ülke arasındaki charter uçuşlarına yeniden başlama olasılığını tartışacak.

Haberde Ushakov’un, "Ulaştırma bakanımızı Sisi ile konuşması için özel olarak davet ettik, düşüncelerini açıklayacak ve Mısırlılar ne yapıldığı ve ne yapacakları hakkında konuşacaklar, böylece uçuşların serbest bırakılması kararı çıkabilir" dediği aktarılıyor.

Rusya Mısır’a 2015 yılında charter uçuş yasağı koydu

İki liderin görüşmesinden sonra yasağın kaldırıldığına ilişkin açıklama yapılabileceği belirtiliyor. Rusya’nın Mısır’a charter yasağının kalkabileceği dün İngiliz basınında da yer almıştı.

Rusya’nın Mısır’a charter uçuş yasağı koyması 2015 yılı kasım ayında  içinde 224 Rus turistleri taşıyan Metrojet havayoluna ait uçak havalandıktan kısa süre sonra teröristlerce düzenlenen saldırı ile düşürülmesi üzerine konmuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.