Charter serbestisi tur fiyatlarına nasıl yansıyacak?
Rusya Turizm Endüstrileri Birliği Basın Sözcüsü İrina Tyurina, Türkiye'ye charter seferlerine yeniden başlanmasının tur operatörlerinin Türkiye'ye turların fiyatlarını %20-30 oranında düşürmelerine neden olacağını söyledi.
Tyurina "İnterfaks" haber ajansına yaptığı açıklamada, "Charter seferlerine getirilen yasağın kaldırılmasına ilişkin yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'na sunulduğu haberi turizm sektörü için zaman açısından hiçbir kesinlik sunmuyor. Çünkü bu yasa tasarısının ne zaman imzalanacağı belli değil. Fakat tur operatörlerinin verilerine göre, charter seferlerinin başlaması Türkiye turlarının fiyatlarını %20-30 oranında düşürecek" ifadesini kullandı.
Tyurina, belgenin imzalanmasının ardından tur operatörlerinin bir hafta içerisinde charter seferlerine başlayabileceklerini belirtti. Bu arada "İnterfaks" haber ajansı, turizm sektöründeki kaynaklarına dayanarak, Rusya ve Türkiye arasındaki charter seferlerinin 2 gün içerisinde yeniden başlayacağını bildirdi. 2015 yılında Türkiye Rus turistlerin en gözde turizm merkeziydi. Geçen sene yaklaşık 3 milyon Rus turist Türkiye'de tatil yaptı. (Sputnik)
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: