Cezalar arttı ama, sahteler bitmiyor...

Adana'da polisin baskın düzenlediği çiftlikteki kaçak rakı imalathanesinde özellikle otellere satmak üzere hazırlanmış 3.5 ton sahte rakı ele geçirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Cezalar arttı ama, sahteler bitmiyor...

Adana'nın Seyhan ilçesinde sahte rakı imalathanesi olarak kullanılan bir çiftlik evine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, 3.5 ton satışa hazır rakı ele geçirdi. Piyasaya sahte rakı sürmek isteyen 2 kişi gözaltına alınırken, rakılar imha edildi. Sahte rakıların özellikle otellere satıldığı öğrenildi.

PORTAKAL BAHÇESİNDE...

Aldıkları bir ihbarı değerlendiren Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Seyhan ilçesine bağlı Yalmanlı Mahallesi'nde bir portakal bahçesi içindeki çiftlik evine baskın düzenledi. Biri depo, diğeri ise imalathane olarak kullanılan iki odalı çiftlik evinde yapılan aramalarda bidonların içerisinde 3. 5 ton satışa hazır halde sahte rakı ele geçirildi.

OTELLERE SATIŞ...

Çiftlik evinde arama yapan ekipler 14.5 ton rakı yapımında kullanılabilecek malzeme, 2 adet krom kazan ve 100 adet plastik bidona el koydu. Sağlıksız koşullarda yapılan ve insan sağlığını tehlikeye sokan sahte rakıların özellikle otellere satıldığı ortaya çıktı. Sahte rakı imalatı yaptıkları iddiasıyla 41 yaşındaki S.S. ve 27 yaşındaki yeğeni U.E. gözaltına alındı. Adana İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, bidonların içindeki sahte rakılardan numune aldı. Daha sonra Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla sahte rakılar imha edildi. Gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki sorguları sürüyor. (Sabah)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.