Cevahir Holding Makedonya’da otel yapıyor...

Türkiye’nin ilk yurtdışı müteahhitlik firmalarından biri olan Cevahir Holding, Makedonya’da 300 Milyon Euro’ya rezidans, AVM ve otel yapacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Cevahir Holding Makedonya’da otel yapıyor...

Cevahir Holding, Makedonya’nın en büyük yatırımı olan rezidans ve AVM projesinin temelini attı. Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’nin de katıldığı törende konuşan Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir, yaklaşık 300 Milyon Euro yatırımla hayata geçirdikleri ve sözleşmeye göre 6 yılda tamamlanması gereken projeyi 36 ayda tamamlamak istediklerini söyledi.

Makedonya’nın çok gelişmiş bir ekonomiye sahip olmaması nedeniyle krizden etkilenmediğinin altını çizen Cevahir, “Ülkede inşaat hamlesi başladı. Kriz nedeniyle Ukrayna projemizi durdurduk ama Makedonya’da durmayacağız” diye konuştu.

Cevahir, projede çalışacak ekibin bir bölümünü Türkiye’den getireceklerini belirterek, ilk planda 75-80 kişinin geldiğini, bunun 100’e çıkacağını vurguladı. Projenin hedef kitlesinde Türklerin de bulunduğuna işaret eden Cevahir, “Daha satışa çıkmadan 300 talep aldık. Makedonya’dan Türkiye’ye göçen Türklere de satmayı hedefliyoruz. Ayrıca, buradaki devlet erkanı da projeye çok yoğun ilgi gösteriyor” dedi. Cevahir, daireleri ekimde satışa çıkaracaklarını belirterek, “Fiyatları da o dönemde belirleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Cevahir, Üsküp’teki projenin ihalesini 2 yıl önce devletten almıştı. 6 yıl yasal süresi olan inşaatın 36 ayda tamamlanması öngörülüyor. 1376 daireden ve 14 bin metrekare kiralanabilir alanı olan AVM’den oluşan projeye Türk markaların gelmesi planlanıyor. Aynı bölgede 8 dönüm bir arsa daha alan Cevahir Holding, ilk projeyi bitirdikten sonra otel yatırımı da öngörüyor.  BTT Fas Mimarlık tarafından projelendirilen projede 3 bin 500 otopark bulunuyor.(Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.